50.000 euros per millorar 1,2 quilòmetres del vial Sant Jordi d'Olot

Les obres començaran aquest dijous

L'Ajuntament d'Olot ha anunciat que les obres per millorar el ferm del vial Sant Jordi començaran aquest dijous i duraran dos dies. El que es farà serà asfaltar de nou un tram d'1,2 quilòmetres des del carrer Portbou i Zamenhoff. Aquest és l'espai que es troba en pitjor estat segons l'estudi de patologies fet per l'Àrea d'Infraestructures del consistori. L'obra tindrà un cost de prop de 50.000 euros i està previst que ho assumeixi la Generalitat mitjançant una subvenció. Prèviament a aquesta actuació, s’han substituït 227 metres lineals de rigola de tota l’avinguda, que s’havia enfonsat o havia quedat trencada.
L'empresa encarregada de l'obra és Rubau Tarrés SAU que és a qui es va adjudicar per un import de 47.716 euros. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot va aprovar la memòria de la rehabilitació el 4 de març.

Des del consistori mantenen que es continuarà reclamant a la Generalitat una nova actuació de millora a l'avinguda Sant Jordi, una de les vies més transitades i amb un important pas de camions perquè fa de connexió amb el túnel de Bracons. De fet, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar en una visita a la ciutat que es treballa en la definició d'un projecte integral que ha de permetre aixecar tot el ferm i pavimentar-lo de nou. També es preveuen mesures de pacificació de l'avinguda amb un import superior al milió d'euros.

Coincidint amb el desè aniversari de l'obertura del Túnel de Bracons, ha sorgit una plataforma veïnal que denuncia precisament el mal estat en què es troba aquest vial i la "falta de planificació". S'anomena 'No és un vial, és un carrer' i reclamen la construcció de la variant d'Olot, una infraestructura molt reivindicada. Fins que no existeixi, el vial Sant Jordi continuarà essent la connexió amb Bracons.