La segona edició d'El Sopar dels Miralls aplega més de 200 persones

Els diners es destinen a la recerca biomèdica

El Mas Marroch de Vilablareix (Gironès) va acollir divendres una nova edició d’El sopar dels miralls per recollir fons en la recerca biomèdica amb més de 200 convidats. Aquest esdeveniment va reunir 27 personalitats destacades del món de la ciència, la cultura, l’esport, la política i l’empresa que han compartit taula i vetllada amb persones que les admiren i s’hi senten identificades en un sopar servit pel Celler de Can Roca.

Entre els amfitrions hi havia noms propis destacats: Carme Ruscalleda, Martí Gironell, Víctor Amela, Tomàs Molina, Jaume Alonso-Cuevillas, Marina Geli, Mireia Vidal, Montserrat Tura, Vanessa Nueda, Martí Peraferrer, Josep Carreras, Magda Carles, Delfí Geli, la doctora Anna Veiga, el doctor Bonaventura Clotet, Lluís Roura, Christian Meier, el doctor Josep Sànchez de Toledo, Pilar Rahola, Gerard Quintana i Jordi LP; així com una representació dels caps dels grups de recerca de l’IDIBGI, com ara el doctor Ramón Brugada, doctor Jordi Cid, doctor David Gallardo, doctor Rafael Marcos-Gragera, doctor Salvador Pedraza i doctor Lluís Ramió. Tots ells han compartit taula i conversa amb particulars i empresaris que s’han sumat a aquesta iniciativa per recollir fons que permetin impulsar nous projectes de recerca biomèdica des de l’IDIBGI. Els padrins d’aquesta edició han estat l’escriptor Martí Gironell i la jove emprenedora i dissenyadora Mireia Vidal.

Al llarg de tota la vetllada s’han anat projectant imatges dels grups de recerca i de l’equip humà de l’IDIBGI i també s’ha reconegut el suport que han donat l’empresa Friselva i l’entitat Grup Iris. Si a cada edició es crea un davantal per obsequiar els amfitrions, aquest any a més s’han dissenyat unes jaquetes de cuiner que han estat sortejades entre els assistents.

La idea i organització de l’acte ha anat a càrrec de Desig Esdeveniments amb l’IDIBGI i ha comptat amb el suport de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta i la Universitat de Girona. També hi han col·laborat diverses entitats i empreses de les comarques gironines com ara Aqenaika, Casa Moner, El Celler de Can Roca, Cafès Cornellà, Girona Excel·lent, RAC1, Ràdio Salt, Ceres Roura, Palahí Arts Gràfiques, Aigua Mineral Sant Aniol, DO Empordà, Celler Empordàlia, Celler Gerisena, Celler Pere Guardiola, Flors Jumel, Joieria Comas, Càtedra UdG de Malalties Cardiovasculars, Oliva Motor BMW i el Girona FC.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta i es va crear el juliol de 2005 amb l’objectiu de desenvolupar, gestionar i difondre la recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut pública i comunitària en l’àmbit de les comarques de Girona. L’IDIBGI és un centre de recerca adscrit a la Universitat de Girona (UdG), que forma part de la xarxa CERCA de la Generalitat de Catalunya. Actualment disposa d’una plantilla d’unes 100 persones però agrupa més de 300 investigadors vinculats de diverses institucions de l’entorn que investiguen en àmbits com les malalties cardiovasculars, el metabolisme i la inflamació, les neurociències, l’oncohematologia, la imatge mèdica i la salut mental.