Espadalé: 'Ryanair ha actuat de manera unilateral i sense cap mena d'ètica empresarial ni comercial'

El president de la Cambra creu que l'aerolínia no vol abandonar Girona, però sí 'especular' per treure el màxim benefici

Domènec Espadalé ha lamentat que l'actitud de Ryanair sigui sempre la d'aconseguir 'el màxim benefici' i que, per obtenir-lo, deixi de banda l'ètica empresarial i comercial. El president de la Cambra ha recordat que, mentre s'estava redactant la declaració d'intencions per assegurar que la companyia es quedés a Vilobí, l'actitud de l'aerolínia va ser sempre la de pressionar. El president ha reconegut que el principi d'acord era 'exagerat' i suposava 'un bon negoci' per a la companyia de baix cost. En concret, perquè l'aportació que rebia Ryanair es triplicava (passant dels 3,85  als 11,5 milions d'euros), tot i que el número de passatgers que portaria l'aerolínia es reduïa un 20%.

'La declaració d'intencions es va signar en un moment de canvi de Govern i una mica a desgana a instàncies de la companyia', ha declarat Espadalé. El president de la Cambra de Comerç també ha recordat, però, que el document incloïa una clàusula on s'establia que el nou Govern havia de ratificar l'acord. 'I ara, tot i que la Generalitat li ha demanat temps, ells han fet valer la seva força anunciant aquesta reducció', ha sentenciat.

Especular i aconseguir beneficis

Per això, Espadalé ha lamentat que la companyia no hagi volgut asseure's a negociar i que s'hagi mogut guiada per 'especular' i aconseguir el màxim benefici. El president de la Cambra de Comerç també ha advertit que, en cas que Ryanair porti a terme la supressió de freqüències i destins aquesta temporada d'estiu, estarà incomplint de manera 'flagrant' el conveni actual -vigent fins a finals d'any- i que, aleshores, 'es prendran les mesures necessàries'.

A parer del president de la Cambra, però, la intenció de Ryanair no és la d'abandonar Girona perquè 'els és rendible'. Domènec Espadalé ha recordat que les instal·lacions de Vilobí d'Onyar estan 'preparades' i s'ha mostrat optimista. 'Primer de tot, hem de procurar que Ryanair no marxi; però si ho fa, hi haurà altres companyies que aprofitaran els buits que ha deixat', ha ressaltat el president.