SOS Costa Brava demana a la Generalitat i a l'Ajuntament el seu posicionament sobre Sa Guarda

Demanen al dissenyador Custo que "deixi d'invertir en especulació urbanística"

La plataforma SOS Costa Brava ha reclamat aquest divendres a la Generalitat i a l'Ajuntament de Cadaqués que "es posicionin en breu" sobre les obres per construir una urbanització i un hotel a Sa Guarda.
La representant de la plataforma Marta Ball-llosera els ha exigit que "no amaguin el cap sota l'ala", després que hagin fet una acció per reivindicar que s'aturin les obres davant la botiga que el dissenyador Custo Dalmau -màxim responsable de la promoció i promotor de l'hotel de luxe que s'hi projecta- té a la plaça del Pi a Barcelona. Ball-llosera ha exigit al dissenyador que "deixi d'invertir en especulació urbanística" i que "reinverteixi en patrimoni cultural, natural i paisatgístic" perquè "és el que mereix Cadaqués".
 
Ball-llosera ha reclamat que "s'aturin immediatament" les obres a Sa Guarda perquè defensen que hi ha irregularitats en algunes qüestions, com per exemple les pendents i la depuració de l'aigua. També ha remarcat que "no té coherència que s'estigui destrossant el patrimoni natural i cultural" mentre la Generalitat està fent el pla director que ha de definir si les obres es poden fer o no.

A més, des de la plataforma han argumentat que no existeixen "garanties econòmiques" per tirar endavant la urbanització, tal com estableix la llei d'urbanisme. "El registre de la propietat diu que la parcel·la està embargada per 1,2 MEUR i el projecte d'urbanització està valorat en 8 MEUR", ha argumentat Ball-llosera, que considera aquest "l'últim argument de gran pes" per demanar l'aturada de les obres.
 
El polèmic projecte preveu la construcció, en un terreny de 14.000 metres quadrats, de 104 habitatges i un hotel de luxe. L'hotel ocuparia 4.000 metres quadrats, el doble de l'establiment hoteler més gran que té actualment Cadaqués. Els promotors tenen el permís per urbanitzar des de l'any 2013, però no ha estat fins ara que han començat a obrir alguns camins.