Reducció significativa dels directors territorials a Girona

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, calcula tenir enllestit l'equip a finals de febrer

La promesa d'aprimer el Govern que el president Artur Mas va fer en campanya electoral es deixa notar també en l'administració territorial pel que fa al nombre de directors territorials. A hores d'ara només s'han fet tres nomenaments. Es tracta de les àrees que es consideren 'més urgents' i que tenen el dia a dia 'més fort', segons el delegat del Govern, Eudald Casadesús.


Albert Bayot ja ha estat nomenat director territorial d'Ensenyament, Joaquim Casanovas s'ha posat al capdavant del serveis territorials de Salut i Christian Serarols ha pres possessió com a director territorial d'Empresa i Ocupació. Casadesús ha destacat que en aquest últim cas, una persona substitueix dues figures que en l'època del tripartit existien com era la de director dels serveis territorials de Treball, dirigit per Núria Arnay i el director territorial d'Innovació, Universitats i Empresa, càrrec que ocupava David Mascort.

Dos nomenaments 'imminents'

Segons ha avançat Casadesús, els nous directors territorials del Departament de Cultura i també del de Benestar i Família seran nomenats de forma 'imminent'. Al capdavant dels serveis territorials de Cultura s'hi posarà Antoni Baulida, exalcalde de Cassà de la Selva (Gironès) i l'actual alcalde de Borrassà (Alt Empordà), Ferran Roquer, dirigirà Benestar i Família a Girona.

Casadesús ha assegurat que es tracta de dos perfils 'molt bons' ja que un ha estat alcalde i l'altre encara ho és i, des del seu punt de vista, es tracta de persones 'properes' i 'polivalents i tot terreny'. 'És important que l'administració compti amb persones que tenen una visió més àmplia del territori i que toquen de peus ha terra', ha manifestat.

Encara està pendent que el Govern de la Generalitat nomeni el director dels serveis territorials de la conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca. Referent a la conselleria de Justícia, Casadesús ha destacat que encara no és segur que es nomeni un director territorial.

Girona comptarà amb un director territorial de Territori i Sostenibilitat

Tot i que en un principi es preveia que la conselleria de Territori i Sostenibilitat no comptaria amb cap director territorial a les comarques de Girona, finalment hi haurà un nomenament. Casadesús ha anunciat que 'ha demanat' que així sigui ja que, des del seu punt de vista, és 'imprescindible' que hi hagi un coordinador territorial perquè es tracta d'una conselleria que abasta diverses competències, com Transports, Infraestructures i també ara Habitatge i Medi Ambient. El delegat del Govern ha avançat que ja ha proposat un nom i que en els propers dies es coneixerà.

Casadesús assumiria Economia i Finances, Governació i Interior

Les àrees que s'han quedat sense un càrrec de designació política al capdavant podrien ser assumides pel propi Casadesús. Es tracta d'Economia i Finances, Governació i Interior que serien responsabilitat directa del delegat de la Generalitat, però segons ha destacat es podria comptar amb un cap de serveis en cada àmbit. Pel que fa a Esports, Institut Català de la Dona i Joventut es mantindria la figura d'un coordinador territorial.

Casadesús calcula que l'equip de directors i coordinadors territorials de les comarques gironines estarà enllestit a finals d'aquest mes de febrer.