La CUP de Girona vol que els ciutadans escullin com urbanitzar de la zona alliberada per la via del tren

Jordi Navarro qualifica de projecte 'faraònic d'especulació immobiliària' la proposta de l'ajuntament

Segons el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, 'la nostra societat és adulta; tant com per organitzar una consulta com la del passat 25A. Ara toca continuar exigint espais de participació, vinculants, perquè els polítics executin allò que els veïns i veïnes demanem', ha dit. 
El Pla presentat pel regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Joan Pluma, ocuparia unes sis hectàries i preveu l'edificació d'uns 700-800 habitatges i un hotel, transformant urbanísticament una zona que històricament ha actuat de frontera entre els barris de Sant Narcís i de Sant Pau. L'espai on s'ubicaria la nova zona urbana està actualment ocupada per la via del ferrocarril convencional i l'antiga zona indústrial.

La CUP considera que es tracta d'un projecte 'faraònic d'especulació immobiliària'. En canvi, la formació política aposta per donar d’altres usos a la zona. 'Es tracta d'un espai excel·lent per a esponjar el barri de Sant Narcís i ubicar-hi els serveis que manquen en aquest barri', confessa Navarro. Finalment la CUP veuria bé crear franges de continuitat (amb zones verdes, carrils bici i equipaments, entre d'altres) que garanteixin la connectivitat entre dos barris històricament separats.