Tres jardins botànics de la Costa Brava uneixen esforços per promocionar-se turísticament

Els jardins botànics de Parc Pinya Rosa, Marimurta i Santa Clotilda, situats a Lloret i Blanes, van rebre 200.000 visitants el 2010

Tots tres jardins van ser creats per iniciatives privades durant la primera meitat del segle passat. El que hi ha a Lloret de Mar (Selva), anomenat Jardins de Santa Clotilde i situat en un penya-segat amb boniques vistes al mar, és l'únic dels tres de propietat pública i està considerat com a un dels pocs jardins històrics noucentistes que hi ha a Catalunya (data del 1919). Els altres dos estan situats a Blanes (Selva) i són de propietat privada. Un d'ells és el Parc de Pinya Rosa (creat el 1954), que destaca per reunir espècies tropicals adaptades en un entorn mediterrani, mentre que l'anomenat Marimurtra, creat fa uns noranta anys, és un dels dos jardins botànics catalans que reuneixen un nombre més gran de plantes vives, fins a 4.000 plantes.


Convençuts del seu valor, els representants d'aquests jardins i els dos alcaldes han assistit aquest dijous a la signatura de l'acord que permetrà que a partir d'ara vagin de la mà en matèria de promoció turística. La primera acció és la creació d'un val 2x1 de descompte, que permetrà al visitant acostar-se a un dels altres dos jardins pagant una entrada que serà per a dues persones.

Cadascú amb les seves especificitats, els tres jardins compten amb un 'potencial' que ha de permetre arribar a un públic més gran i sobretot 'posicionar-se internacionalment', segons ha explicat la regidora de Patrimoni Cultural, Laura Bertran. Durant l'any 2010, els tres jardins van reunir un total de 200.000 visitants.

Per la seva banda, el patró de la Fundació Carl Faust, gestora de Marimurtra, Jordi Xena, ha subratllat el caràcter 'natural, històric i únic' que conflueix en els tres espais, molt difícil de trobar en l'àmbit internacional. 'Són tres joies de la Costa Brava sud', ha afegit l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, que s'ha mostrat convençut de l'èxit d'aquesta iniciativa que els ha de permetre sumar esforços en la promoció peró també en el manteniment i millora.