Avança la creació del carril bici i el camí escolar al carrer de la Creu de Girona

La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació de les obres

  • Un tram del projecte del carrer de la Creu
    Un tram del projecte del carrer de la Creu
  • Un tram del projecte del carrer de la Creu
    Un tram del projecte del carrer de la Creu

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Girona d’avui ha aprovat l’inici i la convocatòria de la licitació de la contractació de les obres del carril bici i el camí escolar del carrer de la Creu. Les actuacions tenen un pressupost base de licitació de 202.586,09 euros (IVA inclòs) i una durada màxima prevista de sis mesos un cop comencin.

L’objecte de les obres és la implantació d’un carril bici al carrer de la Creu amb l’objectiu de pacificar el trànsit rodat. La creació d’aquesta via pedalable suposarà el desplaçament dels aparcaments de la vorera que toca a l’escola Doctor Masmitjà cap al centre de la calçada i, per tant, es reduirà l’espai del carrer destinat a vehicles.

A més, s’ampliaran els voreres en els xamfrans i encreuaments dels vials, avançant els passos de vianants adaptats i, per tant, reduint encara més l’espai de calçada destinada al trànsit rodat, que passarà a tenir un sol carril de circulació. Les dues bandes d’aparcaments s’organitzaran en línia i es reservaran unes illetes de protecció de vianants entre el carril de trànsit rodat de vehicles a motor i el carril bici.

La finalitat principal d’aquestes actuacions és, per una banda, definir un itinerari segur per als infants que van a l’escola Doctor Masmitjà i, per l’altra, implantar un nou tram de carril bici a la ciutat, ubicat al carrer de la Creu, que connecti amb el carril bici del parc Central.

De fet, el projecte neix com a conseqüència de l’estudi del camí escolar segur de l’escola Doctor Masmitjà, que previst en el Pla de mobilitat urbana de Girona i redactat durant el 2017. Les actuacions que s’executaran tenen en compte part de les propostes incloses dins del pla. A més, l’Ajuntament de Girona acompanyarà el centre educatiu en el desenvolupament d’una sèrie de bones pràctiques en matèria de mobilitat sostenible, moltes de les quals incloses dins del projecte School Chance.

Obres de la vorera est de la travessera de Santa Eugènia

Aquest matí s’han adjudicat també, per acord de la Junta de Govern Local, les obres d’ampliació de la vorera est de la travessera de Santa Eugènia a l’empresa Salvador Serra SA, per un import de 167.948 euros (IVA inclòs). El termini d’execució de les obres serà de sis mesos un cop comencin.