L'acusat de violar una noia quan estava inconscient a Sant Hilari reconeix els fets

Fiscalia, acusació particular i defensa li rebaixen la pena

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un acusat de violar una noia en un habitatge de Sant Hilari Sacalm (Selva) quan estava inconscient. Els fets es remunten a la nit del 24 al 25 de desembre del 2011.

L'acusat ha reconegut els fets tal com estan recollits a l'escrit d'acusació de la fiscalia. En concret, ha admès que la nit del 24 al 25 de desembre un grup de quatre persones –entre les quals hi havia la víctima- va anar al seu habitatge de Sant Hilari Sacalm. Allà, van estar bevent alcohol.

Com a conseqüència de la ingesta de begudes, la víctima es va començar a trobar malament. "No havia begut tant però no estava bé i em vaig quedar a dormir allà", ha dit la denunciant al judici. Segons l'escrit de la fiscalia, la víctima va acabar "perdent el coneixement".

Llavors, l'acusat "es va aprofitar que la víctima estava en estat d'inconsciència pel consum d'alcohol i impedida per donar consentiment" per violar-la. La víctima va interposar denúncia dos dies després.

L'acusat ha assegurat a la sala de vistes que anava "borratxo" i que tots van beure molt alcohol. Per això, fiscalia i acusació particular li han apreciat una circumstància atenuant per intoxicació etílica perquè sostenen que el processat tenia les facultats "limitades".

També li han apreciat l'atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat més de set anys en arribar a judici per "causes no imputables" a l'acusat. Per això, li han rebaixat la petició de pena. S'enfrontava a 8 anys però finalment han sol·licitat una condemna de 3 anys de presó, 5 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 10 anys.

En concepte de responsabilitat civil, les acusacions volen que l'acusat indemnitzi la víctima amb 3.000 euros pels danys morals. La defensa s'ha adherit a la petició de pena. El judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.