El Truffaut estrena un documental sobre l'anorèxia amb pacients de la Bofill de Girona

"La meva vida com una pel·lícula" s'emetrà a TV3 el 19 de març

El cinema Truffaut de Girona acull a les vuit del vespre d'avui la preestrena del documental de Pere Soles i David Gimbernat “La meva vida com una pel·lícula”, que mostra el procés de creació i rodatge d’una pel·lícula de ficció professional enregistrada amb pacients reals d'anorèxia nerviosa, pacients de la Clínica Bofill, i amb un guió basat en les seves pròpies experiències.

De forma paral·lela, i a mesura que es va seguint l’evolució d’aquest complex procés, les pacients, el psicòleg, el director i els pares de les pacients exposen la seva opinió sobre aquesta vivència i com ha contribuït a ajudar les noies a sortir del pou en què es trobaven.

Aquest metratge forma part d’un conjunt d’accions que pretenen utilitzar les múltiples possibilitats de la producció audiovisual per contribuir a millorar la situació de pacients amb anorèxia nerviosa, i alhora donar a conèixer aquesta malaltia a la població per desestigmatitzar-la.

El documental mostra tot el procés de creació del llargmetratge, des de la preproducció fins a l’estrena, i dona un nou punt de vista a l’apropament a aquesta patologia, fugint dels tòpics i el sensacionalisme que, per desgràcia, sovint trobem en les pel·lícules que tracten temes relacionats amb la patologia mental.

El documental s’emetrà dimarts, 19 de març, al “Sense ficció”. “La meva vida com una pel·lícula” està produïda per DDM Visual amb la participació de TV3.