Mig centenar de persones netegen els boscos de Caldes de Malavella en l'anual Botineteja

Entre ells hi havia alumnes de l'Institut

Mig centenar de persones van participar ahir en l'anual Botineteja que organitza la Colla Excursionista de Caldes de Malavella (Selva). L'activitat tenia com a objectiu continuar amb el buidatge del pou de glaç, per tercer any i dedicar la jornada a la brossa generada pels ciutadans. Un cop finalitzada l'activitat, es va celebrar una botifarrada-dinar a la Rambla Rufí.

La manera en que es va desenvolupar la neteja fou dividint els participants en dos grups. Mentre uns buidaven el pou de glaç els altres netejaven els sectors de bosc de l'entorn on s'hi ha detectat que hi havia brossa o alguna mena d'abocament. Entre els voluntaris s'hi trobaven catorze alumnes de l'Institut de Caldes que complien una activitat curricular de 3er d'ESO.

Abans de començar es van identificar fins a vuit abocaments que es van procedir a la seva posterior recollida. Es van fer fins a quatre grups de treball: un en direcció Llagostera i Aigües Bones, on s’hi trobaven quatre dels abocaments; un altre grup va treballar en la neteja del bosc a la riera de Santa Maria; un altre equip ho va fer a la zona compresa entre el Llac del Cigne i la N-II, on s’hi troben quatre abocaments més. Un altre grup de treball es va situar a la zona del pou de glaç, on es van buidar dos contenidors. De moment encara no s’ha pogut fer el recompte dels quilos recollits.

L’any passat, només al pou de glaç, es van recollir 6,3 tones d’escombraries i brossa. Des de la Colla Excursionista fan un bon balanç de la jornada, tant per la participació com l'ajuda provinent de l’Institut de Caldes mitjançant el foment d'aquest tipus d’activitats mediambientals.