Una avioneta fa acrobàcies sobre la cala Almadrava de Roses i posa en alerta els banyistes

Aquesta pràctica esportiva està regulada i es requereix de permís

Una avioneta biplà es va convertir en protagonista ahir a un quart de tres de la tarda després de realitzar un seguit d'acrobàcies perilloses damunt la cala Almadrava de Roses (Alt Empordà).

El pilot va fer fins a cinc passades damunt dels banyistes que entre crits de sorpresa i temor van observar les perilloses maniobres. L'aeronau, que va arribar per l'oest, va sobrevolar a baixa alçada per damunt l'Almadrava per donar un gir a Punta Falconera i tornar per fer un vol rasant sobre la platja, guanyar alçada i realitzar la primera acrobàcia entre els xiscles dels banyistes.

Seguidament, el biplà va repetir aquesta acció fins en quatre ocasions més, la darrera fent un picat en direcció a la platja per rectificar el rumb en el darrer moment i sortir en direcció cap al nucli de Roses.

Segons especifica el reglament de Circulació Aèria aprovada a través de Reial Decret 57/2002 en el punt 2.3.1.7 "cap aeronau podrà realitzar vols acrobàtics excepte en les condicions prescrites per l'autoritat competent (...) i autorització de la dependència corresponent dels serveis de trànsit aeri".

Aquest diari s'ha posat en contacte amb el departament de Treballs Aeris corresponent al Ministeri de Foment que no ha confirmat si l'aeronau va sol·licitar dels permisos corresponents per a desenvolupar l'activitat. Per la seva banda, la Policia Local de Roses assegura que no han rebut cap petició sol·licitant permís per la realització de les acrobàcies.