Detingut un camioner a la Jonquera amb 47 targetes de crèdit duplicades

L'home ja es troba en llibertat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 28 de febrer un home, de 34 anys, de nacionalitat sèrbia i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte falsificació, tinença i ús de targetes de crèdit i dèbit.

Els fets van succeir el mateix dia, pels volts de les vuit del vespre, durant un control de transports que s’havia muntat a la N-II,  a l’altura del punt quilomètric 774, dins del terme municipal de La Jonquera (Alt Empordà).

Durant l’operatiu es va aturar un camió, amb matrícula eslovena, per tal de fer totes les comprovacions. Quan els mossos van inspeccionar el tacògraf digital del vehicle per controlar el temps de conducció i descans obligatoris, van observar que hi havia amagades sota una petita estora unes targetes de crèdit de diferents empreses, de diferents països, amb el número secret anotat.

Tot seguit, amagades dins de la cabina del camió van trobar 47 targetes de crèdit de dubtosa procedència, un aparell electrònic per copiar bandes magnètiques de targetes de crèdit i un ordinador amb el programa informàtic de clonació de targetes.

El agents també van detectar que l’home utilitzava i distribuïa targetes diferenciades per països, en funció si eren bloquejades en un país o un altre, depenent del sistema de pagament.

Davant les evidències els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte de falsificació.

De la investigació es desprèn que el detingut falsificava targetes de crèdit per adquirir combustible, que després tornava a vendre, i pagar peatges abaratint el cost del transport.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 1 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat.