Una de les cançons de la cantautora besaluenca, Rocío Romero, finalista per anar a Eurovisió

La seva composició és una de les 20 escollides per sonar a les gales finals d'entre una selecció de 1.100 temes

Rocío Romero ha presentat diverses produccions musicals de notable envergadura, com ara el projecte 'Càndida Memòria', un homenatge a la compositora olotina Càndida Pérez, o la seva banda de pop-rock 'Por de Pronto'.  La seva entrada al procés de selecció d'Eurovisió Espanya és la seva primera incursió directe com a compositora, tot i que els darrers mesos ha participat en projectes significatius com l’exposició 'Espais Espectaculars', amb la seva composició 'Cor i corda' inspirada en l’Auditori Pau Casals del Vendrell a través d'un encàrrec de l’Associació de Músics de Tarragona.  Com a compositora també va estrenar tres mesos enrera a Besalú 'canciones propias de un repertorio incompleto' a veu, piano y flauta, que conforma un recull de les seves composicions més significatives.

A partir del 28 de gener s'emetran diverses gales a la primera cadena de TVE on un dels 20 cantants pre-seleccionats interpretaran la cançó de Romero. Aquesta podria ser més tard la cançó que representi Espanya al proper festival d'Eurovisió d'enguany que tindrà lloc a Dusseldorf si rep el suficient suport popular.

Compositors de renom

Un dels compositors que destaquen de la llista de pre-seleccionats és Rafael Artesero, amb tres temes amb títol en anglès ('Only break my heart', 'Teasing you' i 'Weeping for joy'), un vell conegut del Festival per haver estat l’autor del tema d’Andorra 2005, 'La Mirada Interior', defensat per Marian Van de Wal, conjuntament amb Daniel Aragay i Rafa Fernàndez.

També figuren a la llista Jesús Canadilla i Alejandro de Pinedo, creadors del tema espanyol del 2010, Algo Pequeñito, que aquest 2011 presenten un parell de temes: 'Eos' i 'Eres tan cool'.  Altres noms remarcables són el tàndem Antonio Sanchez Ohlsson amb Thomas G., i Mikel Herzog (Espanya 1998).