Platja d'Aro s'omple de festa, música i color per celebrar el Carnestoltes amb una rua multitudinària

Unes 70.000 persones s'hi han apropat

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • Uns figurants durant la rua aquest dissabte 2 de febrer de 2019 a Platja d'Aro. ACN
    Uns figurants durant la rua aquest dissabte 2 de febrer de 2019 a Platja d'Aro
    Fotos: ACN

Platja d'Aro ha tornat a veure com el centre de la localitat s'ha transformat aquest dissabte. Més de 4.500 figurants han desfilat per l'Avinguda Cavall Bernat disfressats i posant color a un dels dies més importants per Platja d'Aro des d'un punt de vista econòmic. I és que el Carnestoltes ha tornat a portar milers de visitants. Prop de 70.000 no s'han volgut perdre una festa que s'ha vist acompanyada pel bon clima.

En total han estat 66 carrosses a la tarda a més de les onze que al matí també han sortit. Tot plegat per omplir de festa una de les rues més importants que es celebren a les comarques gironines. Entre les colles una disfressa habitual ha estat la de Freddy Mercury. La Colla de la Ruta 66 de Sant Climent de Peralta (Baix Empordà) ha estat una de les que ha sortit amb aquesta temàtica.

Amb cançons de Queen, una quarantena d'integrants han ballat i gaudit de la festa. En Joan Fernández explica que la de Platja d'Aro és una de les més atractives. "Anem a moltes, però Platja d'Aro és la preferida. Fa vint anys que venim", assenyala.

I és que poder participar en aquesta rua no és fàcil. Les inscripcions s'acaben amb pocs minuts i moltes colles no arriben a temps. "El dia que obren has de fer-ho ràpid, sinó no pots", destaca Fernández.

Entre el públic moltes rialles al pas de les carrosses. Molts dels assistents són habituals de la rua de Platja d'Aro. L'Imma i la Carme venen cada any aprofitant que els seus marits desfilen en una de les comparses. "La veritat és que la de Platja d'Aro és la millor de la Costa Brava. No solem anar en rues, però aquesta no ens la perdem", assenyala l'Imma.

La Maria Rosa també ve cada any, i també per veure una de les colles participants. En el seu cas, diu, la manera de col·laborar és guardant la carrossa al mas. "Nosaltres tenim espai i és clar, és l'únic lloc on la poden deixar". La Maria Rosa diu que "li encanta" poder gaudir d'aquesta festa.