La plaça Catalunya de Girona acollirà els primers contenidors intel·ligents

Els veïns tindran una targeta que els permetrà obrir el contenidor

L’Ajuntament de Girona instal·larà durant la segona quinzena de març els primers contenidors intel·ligents de la ciutat a la plaça de Catalunya. Es tracta d’un nou model de recollida selectiva en què es mesurarà quin ús fa cada veí i establiments dels contenidors i si tiren la fracció que toca segons el dia de recollida.
Els veïns i establiments rebran una targeta electrònica que permetrà obrir el contenidor i, a més, cada persona haurà d’enganxar uns adhesius amb un codi de barres a la bossa abans de llençar-la al contenidor. D’aquesta manera, una vegada es reculli les escombraries, es podrà controlar si cada veí ha tirat la fracció que toca en el contenidor o no. L’horari per dipositar les bosses d’escombraries serà de set del matí a deu de la nit.
 
Segons l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aquesta prova pilot servirà perquè “en un futur no gaire llunyà Girona es converteixi en la primera ciutat mitjana de Catalunya en aplicar el pagament de taxes per generació de residus”. Aquesta funcionarà segons el nombre de deixalles que generi cada llar. Si es supera un llindar determinat, els propietaris pagaran més de la taxa d’escombraries. Si es generen pocs residus, aquella família tindrà una bonificació en l’impost.

De moment, el vicealcalde de la ciutat, Eduard Berloso, ja ha explicat als veïns i als establiments comercials com funciona el nou sistema de contenidors. Berloso va reunir-se amb tots els implicats conjuntament amb els tècnics municipals de Sostenibilitat i Medi Ambient per resoldre alguns dubtes.