Convocada la Beca de Recerca La Selva 2019

Té com objectiu promoure la realització de treballs d’investigació

El Consell Comarcal ha convocat una nova edició de la Beca de Recerca La Selva, organitzada pel Centre d’Estudis Selvatans i coordinada per l'Arxiu Comarcal de la Selva, amb el suport de la Diputació de Girona.

Aquesta beca, que enguany arriba a la tretzena edició, té com a objectiu promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials i humanes en l’àmbit històric de la Selva. La beca s'atorga al millor projecte inèdit de recerca en els camps científics que inclou l'enunciat, preferentment història i geografia, però també antropologia, sociologia, economia, dret, filologia, art, etc., referit a l'àmbit territorial de la comarca històrica de la Selva o també als territoris adjacents que hi hagin tingut una relació intensa.

La dotació de la beca és de 5.000 euros, que es faran efectius en tres parts: un 25 % en el moment de resoldre’s la concessió; un altre 25 % a la meitat del termini de realització del treball, quan s’hagi presentat i valorat la memòria preceptiva sobre l’estat de la investigació, i la resta (50 %) una vegada finalitzat el treball i després que el jurat n'hagi dictaminat la qualitat. Hi poden optar tots aquells investigadors que, de forma individual o col•lectiva, presentin una proposta de recerca d’acord amb les bases que hem esmentat.

El termini de presentació de sol•licituds es clourà el 29 de març del 2019 i aquestes es poden presentar per escrit a la seu de l’Arxiu Comarcal de la Selva, carrer Sant Dalmau, 60, o per correu electrònic (aclaselva.cultura@gencat.cat ), i hauran d’anar acompanyades de la documentació següent: currículum del sol•licitant o sol•licitants i manifestació expressa de trobar-se al corrent en les obligacions tributàries.

El projecte de recerca haurà de precisar els objectius que es volen assolir, l’interès científic, la metodologia, les fonts i la bibliografia que s’utilitzarà. Aquest projecte tindrà un mínim de cinc folis i un màxim de deu. En el cas de projectes col•lectius, caldrà indicar el nom d’un responsable o representant del grup.

Les bases de la Beca Recerca les podeu consultar al web del Centre d’Estudis Selvatans. El veredicte es farà públic abans del dia 15 d’abril i serà inapel•lable.