Desconnecten tres comptadors elèctrics en el dispositiu de Figueres i el consum disminueix el 85%

En total s'han inspeccionat 52 domicilis

Els tècnics d’Endesa han descobert tres nous casos de frau elèctric al barri de Sant Joan de Figures durant un dispositiu que s’ha fet durant el matí d’aquest dimecres.
De tota manera, l’empresa elèctrica ha explicat que després del dispositiu, el consum elèctric al barri ha caigut un 85%. Això comporta que els tres casos que s’han descobert aquest matí defraudaven una gran quantitat d’electricitat. En total, s’han inspeccionat 52 comptadors dels carrers d’Avinyonet, Just Casero, Santiago Mundi i de la Salut. Els tècnics d’Endesa han anat acompanyats per agents de la Guàrdia Urbana de Figueres i dels Mossos d’Esquadra.
 
Segons Endesa, comprovar el consum elèctric és una tasca habitual després de cada operatiu contra el frau. Per mesurar la diferència, la companyia registra l’energia que es consumeix en aquella zona el dia abans de l’operatiu durant les mateixes hores que es realitzaran les inspeccions. El dia de l’operatiu també enregistren les dades i quan aquest acaba, comparen les xifres amb les del dia anterior. D’aquesta manera, el consum elèctric d’aquest dimecres ha estat un 85% inferior al del dimarts a la mateixa hora.