Un acusat de violar una dona a Caldes de Malavella accepta 7 anys de presó

El processat s'enfrontava a una pena de 16 anys

Un acusat de violar una dona a Caldes de Malavella (Selva) el novembre del 2017 ha acceptat una pena de 7 anys de presó. El cas ha arribat a judici aquest dimecres a l'Audiència de Girona.
El processat s'enfrontava a 16 anys de presó per agressió sexual i robatori amb violència. Al judici, l'acusat ha reconegut que es va trobar la víctima al tren i, enganyant-la, la va fer baixar a l'estació de Caldes. Des d'allà, la va portar a una zona boscosa i la violar. Ha negat, però, que li robés les maletes, joies i diners. La víctima no ha comparegut al judici i han reproduït la gravació de la seva declaració prèvia. La fiscalia ha retirat l'acusació pel robatori i ha demanat 7 anys de presó per l'agressió sexual i una multa de 450 euros per un delicte lleu de lesions. La defensa s'hi ha adherit.
 
L'acusat ha reconegut al judici que el 18 de novembre del 2017 es va trobar amb la víctima al tren, en direcció a Figueres. Cap a la una de la tarda, van arribar a l'estació de Caldes de Malavella i, aleshores, va enganyar la dona per fer-la baixar dient-li que havien de canviar de comboi.

Aleshores, segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que ha reconegut el processat a la sala de vistes, la va guiar fins a una zona boscosa als afores de la població. Un cop allà, la va colpejar, la va llançar a terra i la va subjectar amb força pel coll fins que la víctima va perdre el coneixement. Llavors, li va treure la roba i la va violar.

El processat, però, ha negat que –tal com sostenia inicialment la fiscalia- després de perpetrar la violació li robes les maletes, una cadena i unes arracades i un bitllet de 20 euros.

La víctima no ha comparegut al judici i han reproduït la gravació de la seva declaració al jutjat d'instrucció com a prova preconstituïda. L'acusat, que és d'origen senegalès i no té antecedents penals, està en presó preventiva des del desembre del 2017.

La fiscalia l'acusava d'entrada d'un delicte d'agressió sexual pel qual demanava 11 anys de presó, un delicte de robatori amb violència pel que sol·licitava una pena de 5 anys i un delicte lleu de lesions pel qual volia que pagués una multa de 900 euros.
 
Al final del judici, ha retirat l'acusació pel robatori i ha demanat 7 anys de presó per la violació i una multa de 450 euros per les lesions que va patir la víctima com a conseqüència de l'atac. També demana que no es pugui apropar ni comunicar-se a la denunciant durant 10 anys. La defensa s'ha adherit a la petició. El judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.