Iniciaran els estudis de la nova estació d’autobusos al costat de l’estació de trens de Figueres

El consistori ha arrencat l'acord de la Generalitat

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha aconseguit el primer compromís del Govern per tirar endavant la nova estació d’autobusos a la capital de l’Alt Empordà. En una reunió amb la Direcció General d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya s’ha acordat l’inici dels treballs tècnics per dissenyar la nova estació, que s’ha de situar al carrer del Progrés, a l’altra costat de les vies del tren.

Els nous terrenys són propietat d’Adif i, de moment, sembla que l’empresa pública espanyola veu amb bons ulls els primers moviments per a la futura infraestructura. Les noves instal·lacions suposaran l’enderrocament de l’estació actual, que es troba a pocs metres de l’estació de trens.

En paral·lel, l’alcalde també ha demanat a Adif que comenci els tràmits per la concessió de l’aparcament privat que hi ha a la plaça de l’Estació. En el cas en què no ho vegin factible, Masquef ha proposat que Adif cedeixi l’aparcament a l’Ajuntament de Figueres i aquest el comenci a explotar de forma pública.

L’alcalde també ha demanat permís a Adif per habilitar un nou aparcament de proximitat de la zona dels Fossos i ha insistit en la necessitat de soterrar les vies del tren convencional.