El Consell Comarcal de la Selva ajuda a crear 68 empreses durant el 2018

L'ens organitza 22 tallers per ajudar als comerços a digitalitzar-se

El servei de creació d'empreses del Consell Comarcal de la Selva ha ajudat a formar 68 negocis nous durant el 2018. Per aquest servei hi van passar 261 emprenedors que volien informació per posar en marxa les seves idees d'empresa. De tota manera, el consell en va seleccionar 129 per assessorar-los i ajudar-los a valorar la viabilitat del projecte a través d'un pla d'empresa.

A més, aquestes 129 persones també han tingut l'oportunitat de posar-se en contacte amb experts del seu àmbit empresarial i conèixer tots els processos que cal seguir a l'hora d'aixecar la persiana d'un nou negoci. El resultat ha estat la creació de 68 empreses al llarg de l'any a la comarca. Les obertures han anat acompanyades de la creació de 97 llocs de treball.

Un 23% dels projectes eren de serveis professionals i un 23% eren per obrir nous comerços. Un 16% dels negocis han resultat noves obertures de bars i restaurants, mentre que el 10% han estat perruqueries i estètiques. Un 15% dels projectes eren de l'àmbit dels serveis, un 8% eren del sector dels transports i un 5% de noves empreses de reformes.

Tallers per a la digitalització

A banda de l'assessorament de creació de noves empreses, el servei també ha organitzat 22 tallers grupals en onze municipis de la comarca per ajudar als comerços a digitalitzar-se. Hi han participat 208 establiments. El contingut s'ha centrat en el màrqueting digital i l'administració electrònica. Dels 208 participants, 151 han rebut un assessorament individualitzat per aprofundir en aquest camps.

En paral·lel, els tècnics del Consell Comarcal han ajudat a 29 empresaris a tramitar subvencions per digitalitzar els seus comerços. Les ajudes podien anar des de la implantació del comerç electrònic a la millora dels punts de venda. Els tècnics han detallat que en molts casos es tracta d'autònoms o comerciants que no coneixen els avantatges que pot aportar al negoci la digitalització.