Girona adjudica per 1,8 MEUR la reforma de l'antic Cinema Modern

Les obres d'aquesta primera fase tindran una durada d'un any i mig

La reforma de l'antic Cinema Modern ja és a tocar. Aquest matí la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona ha aprovat l'adjudicació de la primera fase dels treballs. L'empresa que durà a terme les obres és OSG Serveis Grup SLU per un import de 1.801.370,81 euros (IVA inclòs).

En els propers dies s'ha de formalitzar el contracte i, a continuació, un cop aprovats els tràmits administratius, es farà l'acta de replanteig i s'iniciaran les obres. Es preveu que els treballs s'engeguin a finals del primer trimestre i que s'enllesteixin a finals del 2020.

En total, la rehabilitació del Modern puja a 3,8 MEUR, part dels quals es paguen amb fons europeus. Les obres d'aquesta primera fase inclouen remodelar la tercera planta per situar-hi un centre d'arts i creació (en teatre, cinema i audiovisuals), crear una segona sala de projecció per al Truffaut i condicionar la resta dels espais (els accessos, el vestíbul d'entrada i zones d'exposició).

Escenari per a la dansa

La segona fase del projecte inclourà la reforma de la sala principal de l'antic Cinema Modern, ubicada a la primera planta de l'edifici. Les actuacions permetran que la sala esdevingui un escenari complementari del Teatre Municipal (que es preveu destinar a l'àmbit artístic de la dansa).

El projecte preveu intervenir sobre 2.401,80 metres quadrats, que és la superfície construïda del conjunt actual del Modern. L'edifici es divideix en planta baixa i quatre pisos. L'entrada es farà des del carrer Nou del Teatre, on es donarà accés a les escales i a l'ascensor.

El projecte d'obres es finançarà en part gràcies a la subvenció dels projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.