9.000 persones reclamen la llibertat dels presos davant la seu de la Generalitat a Girona

La ciutat ha quedat tenyida de groc amb una enllaçada popular

Unes 9.000 persones s'han unit a les 12 del migdia al carrer de Pompeu Fabra de Girona, davant de la delegació de la Generalitat, segons dades de la Policia Municipal. Aquesta ha estat una de les mobilitzacions més importants de la vaga general convocada per aquest dijous. La gran multitud ha obligat a la gent a esperar-se a la plaça de Catalunya, ja que no hi havia prou lloc al carrer.

Durant la mobilització, els manifestants han demanat a crits la independència de Catalunya i també han entonat alguns càntics com ara "els carrers seran sempre nostres", "vaga general" i "llibertat presos polítics".

En la convocatòria s'hi han ajuntat diverses mobilitzacions prèvies. Una d'elles convocada pel CDR que des de la matinada ha anat passejant pels carrers de Girona pressionant als comerços perquè tanquessin els seus negocis i s'unissin a la vaga general convocada per aquest dijous.



D'altra banda, també hi havia persones que havien participat en una enllaçada popular per algunes de les zones més cèntriques de Girona. De fet, els llaços han tenyit de groc espais tan emblemàtics com ara el pont de les Peixateries Velles, la plaça de Catalunya, el carrer de Santa Clara o la plaça d'Independència. La gent ha penjat llaços fins i tot a les portes de les botigues.
A més, els alumnes de la universitat també han baixat del campus del Barri Vell per unir-se a la multitud a la seu gironina de la Generalitat.

La concentració davant de la Generalitat ha estat convocada per la Confederació Sindical Catalana (CSC) de Girona per demanar la llibertat dels líders independentistes empresonats. Durant la lectura del manifest també han recordat que el govern del PSOE "ha seguit torpediant" l'economia de les classes treballadores. Per això creuen que una de les sortides per a una millora en els beneficis de les classes populars serà la república catalana.

Per acabar la concentració, s'ha cantat l'himne dels segadors i s'ha proposat seguir la mobilització fins a la subdelegació del govern espanyol. En aquest punt, pràcticament la meitat de la gent ha seguit la marxa fins a la seu de l'Estat, a l'avinguda Jaume I. Poc a poc, l'afluència de persones ha anat minvant, fins que tan sols s'hi han quedat un centenar de manifestants, la majoria d'ells adolescents. Al final han organitzat un dinar popular al mig del carrer i han menjat arròs.

Cap a les dues, els agents antidisturbis han marxat i han deixat unes tanques que impedien a la gent acostar-se fins a l'edifici de la subdelegació. Finalment, a les tres, la gent ha marxat i la Policia Municipal de Girona ha obert el trànsit en els dos sentits de la via.