Arreglen el marge de la Muga esllavissat des del 2012 a Empuriabrava

Amb els anys l'esvoranc ha arribat als 40 metres de llarg

Aquesta setmana han començat els treballs per restablir el marge esquerra del riu Muga, on des del mes de febrer de 2012 s’hi havia detectat una important esllavissada a l’alçada de l’arbreda que hi ha uns 350 metres abans d’arribar a la benzinera d’Empuriabrava, al pas per la carretera local de Castelló d'Empúries a Empuriabrava (Alt Empordà).

Durant tots aquests anys l’esvoranc, que a data d’avui havia arribat a tenir una llargada de 40 metres i entre 5 i 6 metres de caiguda pràcticament vertical, ha afectat perillosament la part del dessota del carril-bici de Castelló a Empuriabrava en el seu tram inferior on hi sovintegen persones que passegen els seus gossos. Finalment l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atès les reiterades demandes de l’Ajuntament i ha iniciat els treballs per estabilitzar i reposar el marge, eliminant els riscos que tot això comportava.

Val a dir que aprofitant la presència de les màquines necessàries per efectuar aquestes treballs, s’intervindrà també en altres 3 esllavissades menors que en els darrers mesos s’han detectat, totes als marges de la Muga i al seu pas per la marina d’Empuriabrava.