Ecosol ha inserit deu persones al món laboral durant el 2018

L'entitat compta amb un programa de reparació de bicis i un servei de missatgeria

L'empresa d'economia solidària de Càritas Diocesana de Girona (Ecosol) ha gestionat la contractació de deu persones en risc d'exclusió social durant el 2018. L'entitat ha destacat que aquesta inserció al món laboral ha estat gràcies a la col·laboració amb l'empresa tèxtil Inditex. Els treballadors van participar en els programes de mobilitat sostenible que té l'entitat.
De fet, Ecosol compta amb un programa de muntatge i reparació de bicicletes en una planta a Vilablareix (Gironès). A més, també té un segon programa de missatgeria a domicili a Girona i Figueres en què els repartidors van en un tricicle elèctric i poden arribar a carregar 180 kg.
 
La gerent d'Ecosol, Anna Güell, ha remarcat que un dels objectius de l'entitat és que "els usuaris millorin les seves competències laborals, tan bàsiques com transversals". D'aquesta manera, aconseguir a través dels programes d'inserció laboral que les persones "estiguin millor preparades per aconseguir la seva reinserció sociolaboral".

Mentre dura el programa, cada persona està tutoritzada per un tècnic d'inserció i rep el recolzament permanent d'un membre tècnic d'acompanyament a la producció, és a dir, un encarregat.

En aquest projecte, Ecosol compta amb el suport del Grup Inditex, dins el programa de Foment a l’Ocupació per a persones en situació o risc d’exclusió social, i també del fons social europeu ‘Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social’ (Poises 2014-2020), a través de Càritas.