Els comerciants d'Amer tanquen i Arrimadas es queda sola durant la visita al poble

La formació ha marxat passats trenta minuts

Tot i el fort dispositiu policial que des de primera hora d'aquest dissabte els Mossos d'Esquadra han disposat a Amer – uns 30 agents de la Brigada Mòbil -, no hi ha hagut cap incident entre els diputats i simpatitzants de Ciutadans i els veïns del poble de Carles Puigdemont. En bona mesura gràcies a les crides que s'han fet els últims dies a ignorar el partit taronja en l'acte a la localitat selvatana.

De fet, quan Inés Arrimadas i la resta de parlamentaris i votants de Ciutadans han arribat a la Plaça de la Vila s'han trobat els comerços tancats i poca gent esperant-los. La líder de l'oposició i el seu equip han destacat que el partit "seguirà anant" a tots els pobles "encara que estiguin envaïts per simbologia independentista". "Avui som aquí per donar veu a aquells votants de Ciutadans que no surten al carrer en pobles com Amer", etzibava Arrimadas.

Els veïns no han fet cas de l'acte provocatiu de Ciutadans però sí que han omplert d'estelades la plaça i han enganxat cartells on es podia llegir 'El festival del circ és a Girona'. A més, en una de les façanes d'un dels edificis s'hi ha penjat una pancarta amb la cara de Carles Puigdemont.

Precisament al final de l'acte els diputats de Ciutadans s'han acostat a sota d'aquesta pancarta on s'han trobat amb una quarantena de veïns que els han recriminat que "venien a provocar". Aleshores hi ha hagut càntics entre els dos grups sense que els Mossos haguessin d'intervenir. Després, la delegació de Ciutadans amb Arrimadas al capdavant han marxat, mitja hora després d'haver arribat a Amer.

La manifestació no farà judici

Preguntada en relació a la manifestació prevista per aquesta tarda a Barcelona, Arrimadas ha deixat clar que la sentència no es dictarà en funció de manifestacions de l'ANC o Òmnium. La líder de l'oposició al Parlament ha assegurat que a Madrid s'estan veient "les conseqüències" d'haver actuat al dictamen de les associacions independentistes.

En relació al judici del procés que s'està duent a terme al Suprem, Arrimadas ha deixat clar que "respectaran la sentència", però que "espera" que en cas que sigui condemnatòria "a ningú se li acudeixi donar indults".

En aquest sentit, la líder de Ciutadans a Catalunya ha donat per fet que Pedro Sánchez té previst indultar-los. "Crec que el PSOE està esperant a les eleccions per pactar un indult amb els independentistes, i això se suma a les moltes cessions que ja ha fet", ha criticat Arrimadas.