SOS Costa Brava celebra l'ampliació de la moratòria però reclama aturar Sa Guarda de Cadaqués

Els ecologistes diuen que la Generalitat "comença a rectificar" la seva política urbanística

Territori ha aprovat avui l'ampliació de la moratòria de noves llicències a 80 sectors de sol urbanitzable de segona línia de mar i que afecta a quinze municipis de la Costa Brava. La mesura arriba amb l'aprovació de l'avanç del Pla Director Urbanístic, que revisarà disset municipis que no tenen les normatives urbanístiques adaptades al marc legal català. En total, revisarà 165 sectors de sòl urbanitzable. A més, s'ha acordat afegir a la primera moratòria vuit noves zones de primera línia que no estaven en pendent però que poden generar un impacte al territori.

La decisió ha estat rebuda amb bons ulls per la plataforma SOS Costa Brava. El seu advocat, Eduard de Ribot, diu que tot i que no són tots els sectors que ells calculen que estan pendents d'urbanitzar fora de nuclis urbans (uns 247), celebren que s'aturin les màquines en aquests 80 i es revisin la resta, 165. "És una bona notícia", assegura.

"És innegociable"

Pel què fa al sector de Sa Guarda de Cadaqués, des d'Urbanisme diuen que veuen "difícil d'aturar-ho" però confien en poder disminuir el sostre i la densitat, fet que podria reduir el nombre d'habitatges previstos.

Per Ribot, para la urbanització és "innegociable" i que no s'entén perquè es va incloure a la primera moratòria i, després, deixin urbanitzar. L'advocat recorda que van demanar a l'Ajuntament i a Urbanisme revisar la llicència i el Pla Parcial que li dona cobertura perquè només amb la "incoació de l'expedient" es podrien paralitzar les obres.

"No acceptarem de cap de les maneres que es comencin unes obres que tenen una afectació natural extraordinària", afirma Ribot, que afegeix que si es fan serà un "fracàs" de la Generalitat.