Guanyem Girona programa més de 20 taules obertes per elaborar el programa electoral

La formació vol recollir la opinió dels ciutadans

Guanyem Girona ha presentat aquest matí el procés per l’elaboració participativa del programa electoral de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. En una roda de premsa, l’alcaldable de la candidatura Lluc Salellas ha explicat que s’han programat més de 20 taules sobre diferents àmbits temàtiques, per tal de debatre els continguts del programa.

Es tracta de sessions obertes a la ciutadania, entitats i agents dels diferents sectors en àmbits com la cultura i el coneixement, medi ambient i territori, model econòmic, salut, gent gran, educació, joventut, esport, feminisme, LGTBI, participació, transparència, habitatge, migració, turisme, comerç o seguretat, entre d’altres. Les taules començaran avui dimecres a les 18h a la Marfà, amb una triple sessió dedicada a educació, joventut i esport, i s’allargaran fins a mitjan mes de març.

Paral·lelament, la plataforma està duent a terme una intensa tasca a tots els barris gironins per a recollir les principals necessitats i demandes veïnals, amb l’objectiu de disposar d’un major coneixement de la realitat de la ciutat i incloure-les al programa electoral. D’aquesta manera, s’estan realitzant desenes de passejades, reunions i vermuts oberts als barris, així com enquestes d’opinió.

Segons ha explicat Salellas, un cop recollides totes les aportacions, s’elaborarà un primer document programàtic amb diagnosis de cada àmbit i les grans línies estratègiques, que es validarà em una assemblea oberta de Guanyem el dissabte 23 de març. En una darrera fase es concretaran les mesures de govern, i el programa definitiu s’aprovarà per part dels adherits en una nova assemblea de Guanyem a l’abril. “Volem presentar un programa electoral pensat per a governar a partir del maig, i fet amb la participació i la complicitat de veïns i entitats gironines”, ha declarat Salellas.