La marxa solidària a Caldes contra el càncer infantil recapta 4.350 euros

La policia local en va ser l'organitzador

La marxa solidaria contra el càncer infantil que es va celebrar diumenge al matí, organitzada en el marc de la campanya #pelsvalents, va ser tot un èxit. Hi havia previsió per a prop de 400 persones inscrites, però finalment es van animar 754 participants. En total es van recaptar 4.350 euros, entre el preu de les inscripcions (8 euros anticipada i 10 euros el mateix dia de la marxa) i la venta d’escuts solidaris i altres articles.

Aquests diners es destinen íntegrament a la contrucció d’un nou hospital especialitzat en càncer infantil al Sant Joan de Déu.

L’inici de la campanya

Fins el moment ja s’han recaptat més de 20.000 euros només a Caldes de Malavella (sense comptar els diners de la marxa de diumenge). La Policia Local caldenca es va fixar en una iniciativa de la Policia Local de Terrassa: Posa’t al seu cap. La iniciativa recollia diners i cabells pel càncer infantil. Animats, des de Caldes de Malavella es va fer la mateixa campanya al novembre del 2017, dins de la Fira de l’Aigua. Veient l’èxit de l’activitat (es van recollir un total de 60 cues i 1.254 euros) els va estimular a crear la proposta dels escuts solidaris, juntament amb la Policia Local de Sant Celoni i de Santa Susanna. Actualment la campanya s’ha escampat per 160 cossos catalans, entre ells policia local, protecció civil, agents rurals i IPAs. La campanya consisteix en vendre escuts solidaris amb el lema #pelsvalents, personalitzats amb l’escut de cada població participant.

A Caldes de Malavella també s’han dut a terme altres iniciatives com el concert solidari de Miquel Abras del passat 21 de juliol on es van recaptar 1.648 euros.

La marxa

El recorregut es va iniciar al voltant d’un quart de 10 del matí, n'hi havia dos, un de 7 km i un altre de 9, tots dos pels paratges de la zona verda de Can Rufí. Al voltant de les 11 h del matí els participants creuaven la línia de meta i tenien preparat un esmorzar, una bossa amb obsequis i una samarreta. També es va fer una màster class de zumba per dinamitzar la jornada. Amb el número de dorsal es van repartir 43 premis que es van sortejar durant la marxa.

Des de la Policia Local de Caldes de Malavella es fa un molt bon balanç de la marxa perquè, tot i èsser la primera edició “la resposta de la gent ha estat molt positiva i encara estem paint l’èxit i l’allau de felicitacions”, ha destacat el sargent Xavier Muñoz, un dels artífex de la marxa.

Des del cos volen agrair el suport a les entitats i comerços del poble que han participat desinteressadament en la causa: és el cas de: l’Ajuntament de Caldes de Malavella, Bar Restaurant Franciac, Condis Caldes de Malavella, El Petit Fornet, Farmàcia Xènia Planas, Farmàcia Francesc Folch i Rubau, Farmàcia M. Casanovas, Super Pollastre Plats Cuinats, el Bar de la Casa Rosa, la Dietètica de Caldes, Restaurant Cal Nap, Clarel, Llibreria Solés, Artpromocions, Animals Dady, Carns i Embotits Anna Garcia, Carns Ivan, Mapfre Caldes de Malavella, Spai Sport Wellness & Padel Caldes, el Balneari Vichy Catalan, el Balneari Prats.

A dia d’avui es segueixen recaptant fons tot i que l’Hospital Sant Joan de Déu ja ha rebut els 30 milions necessaris per a la construcció del centre. De fet s’espera poder fer una nova entrega de 100.000 euros pels voltants de Setmana Santa en nom de totes les policies locals catalanes i cossos que participen en la causa. El passat 30 d’agost ja es va fer entrega d’un xec de 100.000 euros.