Educació estudiarà convertir el centre especial Ventijol de Blanes en institut-escola

La direcció ha traslladat la proposta al conseller Josep Bargalló durant una visita a les instal·lacions

El Departament d'Educació estudiarà la proposta de convertir el centre d'educació especial Ventijol de Blanes (Selva) en un institut-escola. La direcció del centre ha traslladat la petició al conseller Josep Bargalló durant una visita a les instal·lacions i, segons fonts municipals, veu "interessant" la petició i s'ha compromès a tenir-la en compte. Bargalló també ha dit que millorarà la dotació de personal de suport al centre.
El director, Xavier Hernáez, assegura que ajudaria a fer front a les despeses de manteniment, que ara van a càrrec de l'Ajuntament, amb el suport de la Generalitat. D'aquesta manera, el consistori seguiria assumint els alumnes d'infantil i primària, i Educació, dels joves de més de 12 anys.
 
El centre educatiu té actualment 95 alumnes d'entre 3 i 16 anys (prorrogables fins els 18 anys). D'aquests, un 35,2% és de Blanes, el 21,9% de Lloret de Mar i la resta, el 42,8 pertany a altres poblacions.

El conseller també ha visitat altres centres de la comarca. El primer ha estat l'Institut el Bruc de Riells i Viabrea, on ha mantingut una reunió amb l'equip directiu i ha assistit a un homenatge dels alumnes a un jove de 14 anys, que va patir un accident el mes de gener i va morir.

L’institut té 141 alumnes matriculats d’educació secundària i entre els projectes educatius, destaquen la participació al programa mSchools, o el projecte Robotseny.

Després, Bargalló s'ha traslladat a Blanes, on ha visitat l'escola Napoleó Soliva. El centre té 298 alumnes d’infantil i primària, i en el seu projecte educatiu destaca el Projecte de convivència, el Projecte d’escola i família, i Comunitat d’aprenentatge.

Després de visitar el Ventijol, ha anat a l'institut Serrallarga, un centre d’ESO, batxillerat i cicles de formació professional amb més de 1.000 alumnes matriculats. L’institut és un centre participant al Projecte de Qualitat i Millora Contínua, a l’Erasmus+, que treballa la robòtica i s’inclou en els centres mSchools.

Aquesta tarda, el conseller presidirà l’acte de reconeixement als docents que s’han jubilat durant el 2018 a les comarques gironines.