L'hospital Trueta comença les obres d'ampliació de la Unitat d'Imatge Cardíaca

Les obres de 430.000 euros anirà acompanyada mig milió per a la compra de nou material

L'hospital Josep Trueta de Girona ha començat aquest mes de febrer les obres de reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca, situada a la setena planta, que renovarà de forma integral les instal·lacions actuals. D'aquesta manera, el projecte preveu obrir un espai més ampli i diàfan, adequat a les necessitats que té actualment la unitat. El pressupost de la reforma és de 432.539 euros i els treballs duraran quatre mesos. Mentre durin les obres, l'activitat de la unitat s'anirà distribuint en diferents espais de l'hospital.

Les obres de reforma suposen una posada al dia de la infraestructura, però també de l'equipament, que serà totalment renovat per maquinària d'última generació. La compra de tot el material suposarà una despesa de 500.000 euros. El nou equipament permetrà oferir una carta de serveis d'imatge cardiovascular a pacients adults i nens. D'aquesta manera es podran fer ecografies del cor en 2D, 3D i 4D, proves d'esforç i també ecocardiografies d'estrès d'esforç físic.

De fet, la imatge cardiovascular no invasiva s'ha convertit en una eina essencial en l'assistència de malalties i problemes del cor, ja que permet veure de forma clara i precisa totes les estructures cardíaques. D'aquesta manera es pot observar on hi ha el problema abans d'intervenir i com el cor es va adaptant després d'una operació. La previsió és que una vegada la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada ja funcioni a ple rendiment, augmentarà un 35% l'activitat.

Les obres de reforma comptaran amb la col·laboració de la fundació privada Daniel Bravo Andreu, que assumirà el 80% del cost total del projecte. La reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca respon a un dels objectius de l'hospital de convertir el Servei de Cardiologia en una àrea competitiva i de referència. De fet, recentment ja s'ha remodelat l'equipament de la Unitat d'Hemodinàmica i s'ha posat en funcionament la Unitat d'Arrítmies.