Figueres convocarà deu places de Guàrdia Urbana per cobrir les jubilacions d'enguany

Quatre efectius ja s'han acollit a la mesura

L'Ajuntament de Figueres ha anunciat que convocarà deu places d'agent de la Guàrdia Urbana (set per concurs i tres via mobilitat) per cobrir la desena de baixes que tindrà aquest any pel decret de jubilació anticipada.

L'alcalde, Jordi Masquef, ha explicat que aquest gener s'han jubilat quatre agents i que entre els mesos de març i juny ho faran quatre més. "Hi haurà un impàs de dos o tres mesos en què veurem dos o tres efectius menys però això estarà corregit al juny", ha insistit.

L'inspector en cap, Josep Maria Riera, ha assegurat que les baixes no implicaran una reducció de serveis sinó que s'ha optat per fer una reorganització interna. "No s'han de notar efectes al carrer", ha dit. Masquef ha qualificat la mesura "d'oportunitat" per rejovenir la plantilla, amb una mitjana d'edat de més de 48 anys. Actualment, el cos té 74 agents i la previsió és arribar als 81 l'any 2021.

El decret del govern espanyol que permet que tots aquells policies locals que tinguin 59 anys i 37 de cotitzats puguin acollir-se a una jubilació anticipada també tindrà efectes a la plantilla de la Guàrdia Urbana de Figueres. L'alcalde, Jordi Masquef, ha explicat que durant aquest 2019, deu agents s'acolliran a la mesura. Quatre d'ells ja ho han fet efectiu aquest gener, quatre més ho faran entre els mesos de març i juny i els dos restants, al desembre.

Masquef ha detallat que la plantilla del cos és una de les més envellides, amb una mitjana d'edat de 48,5 anys. Per això, ha dit, fa mesos que treballen en la planificació de les restitucions amb l'objectiu, ha dit, que les baixes tinguin el mínim efecte possible. L'alcalde ha dit que tot plegat s'ha de veure com una "oportunitat" per "reestructurar i rejovenir" la plantilla.

En aquest sentit, ha explicat que al pressupost d'aquest any incorporaran una partida per convocar deu places. Set es convocaran via concurs públic i les altres tres es cobriran per mobilitat interadministrativa. El cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, ha remarcat que ja han incorporat un sergent en comissió de serveis i el mes de juny sortiran de l'acadèmia quatre agents, que s'incorporaran al cos el mes de juny.

Masquef ha dit, però, que hi haurà un "impàs de dos o tres mesos" amb "dos o tres agents menys" però ha insistit que al juny estarà "resolt". L'alcalde ha precisat que dels 74 agents que hi ha al cos, n'hi hauria "dos o tres" que estaven de baixa o fent funcions fora del carrer i que, per tant, els efectes "no seran tan grans". A més, ha dit, els tres agents que es volen cobrir amb mobilitat interadministrativa es podrien incorporar al cos poc després d'aprovar els pressupostos, que preveuen portar al ple en les properes setmanes.

Tres jubilacions més l'any que ve

El regidor de Seguretat, Quim Felip, ha explicat també que durant any es faran promocions internes per cobrir places de sergent i caporal. Pel què fa a noves jubilacions, ha detallat que l'any vinent en preveuen tres més i el 2021, dues.

Tant Felip com Masquef han assegurat que la seguretat és una prioritat per al govern municipal i que, per això, la voluntat és arribar als 81 entre finals del 2020 i principis del 2021.

El cap de la Guàrdia Urbana ha insistit que les baixes no tindran efectes al carrer perquè la plantilla s'ha "reorganitzat internament". Segons ha explicat, una de les persones que s'ha jubilat era sergent. "Entre els diferents comandaments ens hem repartit les seves tasques", ha afegit.