El PSC de Girona no donarà suport a les mocions municipals per poder denegar l'arrelament

Joaquim Nadal diu que cal estudiar cas per cas i no 'fer demagògia' quan es parla d'immigració

Els socialistes gironins no faran una postura unitària amb les mocions municipals per poder denegar l'arrelament o el reagrupament d'immigrants. Així ho ha volgut deixar clar el primer secretari, que ha declarat que la resposta del partit s'adaptarà 'a cada cas', deixant clar que es tindrà en compte la postura dels alcaldes a l'hora d'emetre una resposta.


'Creiem que els mateixos municipis han de definir una actitud en relació al fenomen', ha dit Joaquim Nadal. El dirigent socialista gironí ha justificat la postura del partit advertint 'que amb el tema de la immigració s'ha d'anar amb molta cautela i no es pot fer demagògia'.

Per això -ha dit- cal evitar donar passes en una direcció que 'alimenti sentiments xenòfobs i excloents' i donar plena veu als alcaldes, que seran sobirans a l'hora de dir què necessiten per gestionar la immigració a cadascun dels seus municipis. 'Farem costat als alcaldes i alcaldesses, i no a la presentació indiscriminada de mocions amb un mateix contingut que no estan orientades a la gestió del problema de la immigració', ha remarcat el primer secretari dels socialistes gironins.

A Catalunya, Salt es va convertir en el primer municipi que va aprovar una moció d'aquestes característiques. Al ple d'aquest desembre -i enmig de crítiques del públic- l'ajuntament va reclamar al govern estatal que els informes municipals siguin vinculants a l'hora de denegar les peticions de reagrupament o d'arrelament als nouvinguts que hagin incomplert l'ordenança de civisme.

Moció similar a Girona

Precisament, el PP de Girona ha decidit portar una moció similar al proper ple de l'Ajuntament de Girona, que se celebrarà el 11 de gener. La portaveu popular, Concepció Veray, però, va més enllà del text que es va aprovar al municipi veí. Per això, reclama a l'escrit que en cas que algun nouvingut acumuli una sanció ferma de l'ordenança de civisme i convivència durant el darrer any, això ja sigui motiu suficient perquè l'ajuntament hagi d'emetre un informe negatiu.

Veray justifica haver portat la moció a Girona perquè l'actual tripartit 'tanca els ulls i nega la realitat existent', i reclama al PSC que hi doni suport, recordant que aquest partit va impulsar la moció a Salt.

Precisament, el primer secretari del PSC ha volgut advertir als populars que la resposta amb què es poden trobar no sigui la mateixa que en aquest darrer municipi. 'Hi ha mocions que no s'orienten a la gestió del problema de la immigració, sinó que serveixen d'instrument de desgast i de poder al PP de Catalunya', ha conclòs Joaquim Nadal.