El PP presentarà una moció a Girona perquè el consistori pugui influir en la regulació d'immigrants

Aquesta iniciativa ja es va aprovar a l'Ajuntament de Salt el passat 20 de desembre

  • Un grup d'immigrants es va manifestar durant l'aprovació de la moció a Salt. ACN
    Un grup d'immigrants es va manifestar durant l'aprovació de la moció a Salt
    Fotos: ACN
  • Concepció Veray © M. Estarriola
    Concepció Veray © M. Estarriola

La portaveu popular, Concepció Veray, ha explicat que el PP de Girona presenta, en línies generals, la mateixa proposta que ha estat ja aprovada en altres municipis governats pel PSC, com per exemple Salt o l’Hospitalet i ha assegurat que ha pres la decisió de presentar aquesta moció al proper Ple perquè 'una vegada més, sinó ho presenta el PP el govern de la ciutat fa veure que aquest és un tema que no va amb ells, vivint i governant així, d’esquenes a la realitat social existent a la nostre ciutat', ha dit.

Amb tot, la popular considera que l'equip de govern es dedica a 'minimitzar els problemes derivats del fenomen de la immigració a la ciutat i a afirmar, cada cop que es parla d’aquest tema, que a Girona no passa res', afirma Veray la qual considera que 'alguns barris tenen problemes de convivència'. És per això que la portaveu considera que el consistori 'prefereix tancar els ulls davant aquest fet i negar la realitat existent', ha reblat.
 
La propsta que presentarà el PP demana que l'Ajuntament tingui la potestat de comprovar l’existència d’infraccions de les ordenances municipals que regulin la convivència. Aquestes dades han de servir, segons els populars, per tenir en compte alhora d'atorgar sol·licituds d’arrelament  i reagrupament familiar.
 
Veray ha assegurat que espera 'que, per una vegada, el PSC sigui coherent i accepti la proposta del PP, una proposta a la que els seus propis companys de partit ja han  donat suport a altres municipis, com l’Hospitalet, o fins i tot han presentat ells mateixos com és el cas de Salt', ha dit.
 
La moció reclama també que, en el cas dels tràmits per al reagrupament familiar, el Reglament de la Llei d’estrangeria estableixi 'que l’ajuntament tingui la potestat de comprovar l’existència d’infraccions a les ordenances municipals produïdes, bé pel sol·licitant, bé al propi domicili objecte d’inspecció, amb l’objecte de garantir un adequat nivell de benestar als familiars  que es pretenen reagrupar'. Així com que 'a més, en el cas d’haver recaigut sanció ferma per infracció de l’Ordenança de Convivència o Civisme durant els últims dotze mesos, això pugui constituir motiu suficient per a que la corporació local emeti informe de caràcter negatiu'.

La negativa d'ICV

Abans que es presenti la moció i es pugui debatre en el transcurs del proper ple aquesta ja compta, d'entrada, amb el rebuig del grup municipal d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV). La formació ecolsocialista va mostrar el seu rebuig el passat 22 de desembre a la iniciativa aprovada a l'Ajuntament de Salt mitjançant un comunicat. Malgrat en aquella ocasió qui es va pronunciar va ser la direcció d'ICV a les comarques gironines, tot sembla indicar que el grup municipal a l'Ajuntament de Girona es posicionarà de la mateixa manera.