Citen a declarar el portaveu de la CUP de Torroella pel boicot de l'acte de Ciutadans

La formació diu que és un "episodi més" de "descrèdit" a l'esquerra independentista

La Guàrdia Civil ha citat a declarar el portaveu de la CUP de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Robert Huertas, dilluns que ve per un presumpte delicte d'amenaces durant el boicot de l'acte de Ciutadans del 26 de gener.
La formació assegura que es tracta d'un "episodi més" de "descrèdit" que rep l'esquerra independentista basat en "injúries i falses acusacions". En aquest sentit, afirmen que els mateixos assistents van gravar en diverses ocasions els membres que impedien l'acte i que "en cap d'aquestes filmacions pot sortir el nostre representant cometent cap amenaça". "Tenim clar que som un objectiu més en el modus operandi de Ciutadans", insisteixen. "A Torroella, ha començat la seva campanya i no ha decebut ningú: han començat amb provocacions i han continuat amb falses acusacions", afegeixen.
 
Ciutadans havia organitzat un acte polític amb el seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, però la Forja-Baix Empordà havia convocat una concentració de rebuig. La concentració havia començat a la plaça 1-O però després es va desplaçar uns 300 metres a la plaça Quintana i Combis, l'indret on Ciutadans tenia previst fer l'acte.

Quatre vehicles dels Mossos d'Esquadra i una vintena d'agents de l'ARRO van intentar evitar enfrontaments. Cap a les dotze del migdia, però, amb l'arribada de Carrizosa, la tensió va tornar a pujar i els concentrats els van increpar i insultar mentre els policies els escortaves. Alguns manifestants es van asseure a terra per evitar el pas dels vehicles policials. Durant la protesta, un regidor de Ciutadans a Blanes, Sergio Atalaya, que és el portaveu de la formació, va rebre l'impacte d'una llauna que li va ferir nas.

Ara, la Guàrdia Civil ha citat a declarar dilluns que ve a la comandància de l'Estartit el portaveu de la CUP. Robert Huertas, per un presumpte delicte d'amenaces durant el boicot a l'acte de la formació taronja.

Els cupaires asseguren que és un "episodi més" de l'intent de desacreditar l'esquerra independentista amb "falses acusacions" però insisteixen que no els "intimidaran". "Ens han trobat alegres, lliures i combatius. Al feixisme se'l combat i, si ataca, se li planta cara", remarquen.