C's denuncia l'Ajuntament de Torroella per negar-los posar una carpa

El portaveu del partit creu que el consistori actua amb "arbitrarietat"

Ciutadans ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per haver-los denegat el permís d'instal·lar una carpa a la via pública, un fet que valoren com a una vulneració de drets fonamentals. La formació tenia previst celebrar una trobada amb els membres de l'agrupació municipal i posar un punt d'informació.
El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha denunciat "arbitrarietat" en la decisió del consistori que, segons ha dit, sí que ha permès ocupar la via a altres formacions polítiques. Membres del partit han visitat el municipi aquest matí i han estat increpats per un centenar de persones de moviments antifeixistes que han intentat evitar l'acte. Un regidor de Blanes d'aquesta formació ha acabat amb una ferida al nas pel llançament d'una llauna.
 
Des de l'Ajuntament, però, han deixat clar que el motiu d'haver denegat la cessió de l'espai és que es tractava d'un lloc "molt concorregut" i destaquen que C's és el primer partit que els fa aquesta petició fora de campanyes electorals.
 
"Avui els intolerants s'han concentrat per fer-nos fora del poble i que alguns dels conciutadans de sentin estranys", ha lamentat Carrizosa, tot afegint que a Torroella de Montgrí el seu partit va ser la força constitucionalista més votada amb més de mil vots durant les eleccions autonòmiques del 21-D. I ha afegit que "fins l'últim poble de Girona és tan espanyol com la mateixa castellana de Madrid" tot reclamant el dret a manifestar-se.
 
Era la reacció a la rebuda hostil que els ha fet el centenar de persones que s'han concentrat en un acte convocat pel Col·lectiu La Forja-Baix Empordà i la Taula de la llibertat del municipi. Duien pancartes a favor del retorn dels polítics presos i amb la cara de Dolors Bassa, nascuda precisament a aquest municipi, així com una altra on es podia llegir "Fora feixistes de l'Empordà, Cs no benvinguts".

La concentració havia començat a la plaça 1-O però després s'ha desplaçat uns 300 metres a la plaça Quintana i Combis, l'indret on Ciutadans tenia previst l'acte. Quatre vehicles dels Mossos d'Esquadra i una vintena d'agents de l'ARRO han intentat evitar enfrontaments. Cap a les dotze del migdia, però, amb l'arribada de Carrizosa, la tensió ha tornat a pujar i els concentrats els han increpat i insultat mentre els policies els escortaven quan pujaven al carrer. Alguns manifestants s'han assegut a terra per evitar el pas dels vehicles policials. Un regidor de Ciutadans a Blanes Sergio Atalaya, que és el portaveu de la formació, ha rebut l'impacte d'una llauna que li ha ferit el nas.

Una agressió que Carrizosa ha condemnat durant l'atenció als mitjans alhora que també ha denunciat haver rebut cops al cap. Durant la intervenció, també ha denunciat que l'Ajuntament no els ha deixat posar una carpa a la via pública i que ho han denunciat als jutjats. Concretament, han posat un recurs contenciós administratiu pel que consideren la vulneració de drets fonamentals com la llibertat ideologia. El portaveu ha acusat el consistori d'"arbitrarietat" assegurant que en anteriors ocasions sí que s'havia permès fer-ho a altres formacions i col·lectius independentistes.

Després de fer-se fotografies amb els membres locals del partit, els càrrecs electes han marxat escoltats pels Mossos, un moment en què els crits dels antifeixistes s'han tornat a sentir per expressar el rebuig a la visita.