El Coop'Art de la Bisbal defineix l'estratègia per la promoció de l'artesania artística

L'objectiu és exportar-la a ambdues bandes dels Pirineus

El Consell Comarcal de la Selva va participar el seminari transfronterer del projecte COOP’ART els els dies 24 i 25 de gener a la Bisbal d’Emporda. Aquest Seminari va servir de punt de trobada dels diferents agents que participen en aquesta iniciativa de suport a l'artesania artística.

Durant la primera jornada es van presentar els diferents treballs que s'han portat a terme durant l'any 2018, que inclouen diferents estudis sobre els oficis d’art com a vector d’atractiu turístic d’un territori, nous models d'esdeveniments vinculats a la ceràmica a la Bisbal d’Empordà, situació de l’artesania artística al Ter-Brugent i possible rol de la fàbrica Burés, etc. Així mateix es va debatre amb els artesans i agents públics assistents sobre l'estratègia comuna de valorització de l'artesania artística a ambdues bandes dels Pirineus.

La segona jornada, que es va celebrar al Terracotta Museu de la Ceràmica, es va dedicar a planificar les activitats previstes al projecte COOP'ART durant l'any 2019, amb una especial atenció a les accions formatives i d'acompanyament al sector de l'artesania artística. En paral•lel es van portar a terme diverses accions d'intercanvi d'experiències empresarials i una visita a les instal•lacions del museu.