Incredulitat i consternació a Serinyà per la mort de la parella holandesa i el seu fill

'Eren molt bona gent' o 's'estimaven molt el seu fill' són algunes de les frases més repetides

Els Mossos d'Esquadra mantenen obertes diverses línies d'investigació per la mort de la parella holandesa d'uns 70 anys i el seu fill, que patia un trastorn psíquic, de 33 anys. Els cossos sense vida de la parella es van trobar aquest dissabte a la tarda submergits al riu Fluvià, prop de la presa d'Esponellà. Els cadàvers estaven a quatre metres de profunditat, agafats de la mà i duien una motxilla amb pes, fet que confirmaria el suïcidi.


Suïcidi o parricidi

Els Mossos segueixen investigant la mort del fill de la parella, trobat el divendres sense vida al domicili de Serinyà on vivia amb els seus pares. La investigació segueix oberta i sota secret de sumari. Els investigadors treballen amb diverses hipòtesis, com per exemple que podria tractar-se d'un suïcidi col·lectiu o que els pares podrien haver comés un parricidi i després suïcidar-se. Hi ha indicis que donarien força a aquesta última hipòtesi, tot i que es mantenen obertes totes les línies d'investigació. Els investigadors del cas estan a l'espera de rebre el resultat de les autòpsies perquè aclareixin els fets.

Incredulitat i consternació entre els veïns

La família d'origen holandès regentava una casa rural als afores de Serinyà, a la zona del Pla de Martís, anomenada Mas Cadavall i vivien al municipi des de feia més de quinze anys. Veïns que viuen a prop del mas estan consternats pel tràgic succés i no s'acaben de creure que la parella pogués cometre un parricidi i després suïcidar-se.

Sílvia Galià, una veïna de la família, explica que el matrimoni li havia comentat que s'estimaven molt el seu fill i que, fins i tot, li havien dit que 'no podien concebre la vida sense ell', i per això veu 'impossible' que poguessin prendre-li la vida. Galià també ha relatat que el fill mort tindria autisme i, segons li havia explicat la família, tindria 'un punt violent' que a vegades el feia de difícil tractar. 'Se'ns fa molt difícil pensar que l'hagin pogut matar i després suïcidar-se perquè era un fill molt estimat, i a més tenien dos fills més, un que vivia a Màlaga i l'altre a Barcelona, i néts', ha reiterat Galià. Aquesta veïna també ha explicat que el dimecres (dos dies abans del succés) la dona holandesa va anar fins a casa seva a felicitar-los les festes. 'Això no ho havia fet mai', ha conclòs.

Joaquim Roca, un veí de Banyoles que acostuma anar a buscar bolets per la zona de Pla de Martís, explica que 'no s'ho acaba de creure' perquè eren 'molt bona gent'. Així mateix ho explica una altra veïna, l'Elvira, que diu que sempre que la mare i el fill passaven pel costat de casa seva la saludaven.

Per la seva banda, l'alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, explica que la família no feia massa vida al poble, però ha destacat que això no vol dir que no es relacionessin ja que vivien en una casa aïllada. 'Eren persones molt normals com tots els veïns del municipi', ha destacat. Ramon, però, ha remarcat que tot i tractar-se d'un succés 'estrany' no deixa de ser un succés que s'ha produït en un àmbit familiar i que cal 'desacoplar-lo' de fets com els d'Olot, ja que són 'completament diferents'. A més, Ramon ha afegit que el dilluns el consistori farà un ple extraordinari per lamentar el tràgic succés i donar el condol a la família.