Troben mort un jove a Serinyà i els seus pares desapareixen al riu Fluvià

Es treballa amb la hipòtesi que haurien matat al seu fill i posteriorment suïcidat

  • Els pares de la víctima han desaparegut prop de la resclosa del riu Fluvià. AG
    Els pares de la víctima han desaparegut prop de la resclosa del riu Fluvià
    Fotos: AG
  • Els equips de rescat aquest matí a la resclosa del riu Fluvià. ACN
    Els equips de rescat aquest matí a la resclosa del riu Fluvià
    Fotos: ACN

(Última ampliació 15:35h 25/12/2010)

El jutge ha decretat el secret de sumari a l'entorn del cas. Els Mossos d'Esquadra continuen la cerca dels pares de la víctima, i no es descarta la hipòtesi que aquestes dues persones també hagin acabat de forma voluntària amb la seva vida.

Rastregen la presa d'Esponellà al riu Fluvià

Des de les set del matí d'aquest dissabte els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra han reprès la recerca dels cossos dels pares de la víctima que podien haver desaparegut al riu Fluvià. Els equips d'emergència van suspendre la recerca el divendres a la tarda per la foscor. Aquest dissabte els equips i un helicòpter segueixen rastrejant la zona de la presa d'Esponellà on el matrimoni holandès podria haver-s'hi llançat. A més, els Mossos segueixen investigant la mort de l'home de 33 anys, fill de la parella, trobat el divendres sense vida al domicili de Serinyà on vivia amb els seus pares.

En aquests moments s'està pentinant una zona de dos quilòmetres entre la resclosa de Serinyà i la presa de Martís. Fonts dels Bombers de la Generalitat han assegurat que si en les properes hores no són localitzats en aquest indret ampliaran la zona de recerca.

Investigació oberta i diverses hipòtesis

La investigació segueix oberta i sota secret de sumari. Les primeres hipòtesis apuntarien que podria tractar-se d'un suïcidi col·lectiu, tot i que els investigadors també treballen en la hipòtesi que els pares podrien haver matat el fill i llavors haver-se suïcidat. Segons ha informat la cadena Ser, els investigadors tenen indicis que donarien força a la última hipòtesi, ja que no veurien clar que els talls que haurien provocat la mort de l'home de 33 anys, que patia una disminució psíquica, se'ls hagués fet ell i, a més, s'hauria trobat sang de la víctima al cotxe de la parella desapareguda. No obstant, els Mossos mantenen totes les hipòtesis obertes.

A hores d'ara, equips de submarinistes dels Mossos i dels Bombers continuen buscant els cossos de la parella holandesa desapareguda a prop d'on el divendres s'hauria trobat el vehicle del matrimoni que regentava la casa rural Mas Cadellà de la localitat de Serinyà, situada als afores del municipi.

Eren gent 'tranquil·la i agradable'

L'alcaldessa d'Esponellà, Rosa Teixidor, ha assegurat en declaracions a TV3 que el matrimoni era conegut al municipi perquè sovint hi anaven a esmorzar. Malgrat tot Teixidor els ha qualificat de ser unes persones 'tancades' ja que només 'tenien tracte amb holandesos'. Així i tot l'alcaldessa ha destacat que tenien un caràcter 'tranquil' i 'agradable'.