Els Mossos localitzen la parella holandesa a quatre metres de profunditat i agafats de la mà

El matrimoni que s'ha llançat al riu Fluvià duia una motxilla amb pes per enfonsar-se

  • La furgoneta dels serveis funeraris traslladant els cadàvers de la parella holandesa. ACN
    La furgoneta dels serveis funeraris traslladant els cadàvers de la parella holandesa
    Fotos: ACN
  • Els equips de recerca aquest matí al Fluvià. ACN
    Els equips de recerca aquest matí al Fluvià
    Fotos: ACN

 

L'operatiu d'emergència que han muntat conjuntament els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra ha donat resultat quan, a dos quarts de quatre de la tarda d'aquest dissabte, l'equip de submarinistes ha localitzat els dos cossos sense vida de la parella holandesa d'uns 70 anys que havia desaparegut des de divendres. Els equips d'emergència van suspendre la recerca el divendres a la tarda per la foscor, i, a primera hora d'aquest dissabte l'han reprès amb l'ajuda d'un helicòpter que anava rastrejant la zona del riu Fluvià propera a la presa d'Esponellà.

A quatre metres de profunditat i agafats de la mà

Els cadàvers de la parella holandesa s'han localitzat a quatre metres de profunditat del riu i molt a prop d'aquesta resclosa, segons ha explicat un dels agents dels Bombers que ha participat en l'operatiu d'emergència, Ferran Font. A més, Font ha destacat que els cossos sense vida del matrimoni estaven agafats de la mà i duien una motxilla amb pes, fet que confirmaria el suïcidi.

Suïcidi col·lectiu o parricidi

D'altra banda, els Mossos segueixen investigant la mort del fill de la parella de 33 anys i amb una disminució psíquica, trobat el divendres sense vida al domicili de Serinyà on vivia amb els seus pares. La família d'origen holandès regentava una casa rural als afores de Serinyà, al Pla de l'Estany, anomenada Mas Cadavall.

La investigació segueix oberta i sota secret de sumari. Els investigadors treballen amb diverses hipòtesis, com per exemple que podria tractar-se d'un suïcidi col·lectiu o que els pares podrien haver matat el fill i després suïcidar-se. Segons ha informat la cadena Ser, els investigadors tenen indicis que donarien força a la última hipòtesi, ja que no veurien clar que els talls que haurien provocat la mort de l'home de 33 anys se'ls hagués fet ell i, a més, s'hauria trobat sang de la víctima al cotxe de la parella desapareguda. No obstant, els Mossos mantenen totes les línies d'investigació obertes.