L'Audiència Nacional estudiarà el 6 de febrer els recursos dels terroristes de Ripoll

El jutge Andreu ja va rebutjar els recursos de les defenses

L'Audiència Nacional celebrarà el proper 6 de febrer una vista per estudiar els recursos contra els processaments dels tres terroristes empresonats pels atemptats del 17 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils.
La secció segona de la sala penal ha fixat la vista per a les 10.50h del matí. El jutge Fernando Andreu –que ha estat al càrrec de la instrucció- va processar els tres membres de la cèl·lula terrorista el passat 10 d'octubre i, posteriorment, el 15 de novembre va rebutjar els recursos de les defenses i va confirmar els processaments per integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius, d'estralls i col·laboració amb organització terrorista. Ara és el torn de la sala penal, que d'estudiar de nou els recursos d'apel·lació que presenten les defenses.
 
Els tres processats són Mohamed Houli Chemlal (ferit a l'explosió de la casa d'Alcanar) i Driss Oukabir (detingut a Ripoll), a qui el jutge Fernando Andreu proposa jutjar pels delictes d'integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius i un delicte d'estralls en grau de temptativa. L'altre processat és Said Ben Iazza, detingut a Vinaròs després dels atemptats per facilitar material per fer els explosius i ajudar en el seu transport. En aquest cas, Andreu demana jutjar-lo per col·laboració amb organització terrorista.

Són els únics que estan en presó preventiva ja que la resta d'integrants de la cèl·lula van morir o a l'exposició d'Alcanar o abatuts pels Mossos.