L'alcalde de Ripoll se sent enganyat pels cossos i forces de seguretat de l'Estat

Munell lamenta que la policia no els informés sobre els contactes amb l'imam

Primeres reaccions de l'alcalde de Ripoll l'endemà de la comissió d'investigació del 17 i 18 d'agost. En la sessió d'ahir, que es va fer excepcionalment a la ciutat, el secretari de la mesquita on predicava l'imam implicat en els atemptats de Barcelona i Cambrils va confirmar que la policia espanyola va visitar l'oratori en diverses ocasions i que va preguntar per Abdelbaki Es Satty abans del 17A. Des del consistori asseguren "desconèixer completament" aquesta informació tot dient que "mai els cossos de seguretat estatals van compartir aquesta informació a la Junta Local de Seguretat".

L'alcalde, Jordi Munell, també ha dit que s'ha hagut de saber a través de la premsa i en la comissió d'investigació parlamentària. I ha lamentat que la relació entre els cossos estatals i Es Satty estigués "constatada i que es va compartir" però mai va arribar als Mossos d'Esquadra i a la Policia Local. Si això hagués passat, ha afegit, està convençut que s'hi hauria estat més a sobre".

Ho ha dit durant una entrevista a Rac1 on ha afirmat "sentir-se enganyat" per aquestes forces de seguretat de l'Estat. "Si la informació hagués estat compartida, hauríem estat més atents a aquest entorn i a aquest personatge (Es Satty); és agosarat (dir que els atemptats s'haguessin pogut evitar).

Per altra banda, ha recordat que aquests cossos policials ja no participen a les Juntes de Seguretat que es fan a la ciutat perquè se'ls ha deixat de convidar "Qui ve a la junta és per ser sincer i compartir informació; si té la guardes i no ho comparteixes i passa el que passa, estan posant en risc la població i és evident que no han complert amb la seva feina", ha reblat. També ha confirmat que la relació amb la comunitat islàmica és de normalitat com qualsevol altra entitat de la vila.

Preguntat per l'absència del responsable del primer oratori on va treballar Es Satty a la sessió d'ahir dimarts, l'alcalde ha rebutja cap tipus d'especulació i ho ha atribuït a un tema personal que va impedir que hi anés.