Els treballadors de la Nestlé de Girona rebutgen la proposta de la direcció i mantenen la vaga

L'aturada s'ha convocat per demà

La fàbrica Nestlé de Girona viurà en les properes hores la seva primera vaga en divuit anys. L'aturada s'ha convocat per protestar per la situació de bloqueig en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, que porta més de vuit mesos encallat.

Ahir, la direcció de la planta va fer una contraproposta de darrera hora a la comissió que negocia el nou conveni. No va entrar a parlar de millores salarials, però sí de reducció d'hores. L'empresa va oferir-los una rebaixa de dos dies en la jornada anual. Actualment, aquest és de 1.776 hores. Nestlé va proposar reduir-la vuit hores aquest 2019 i vuit hores més l'any vinent.

La proposta va dividir els sindicats que formen part del comitè (CCOO, UGT, CGT, CSIF i TU). Mentre alguns s'hi van mostrar a favor, d'altres com UGT i la CGT la van rebutjar de ple. La proposta es va sotmetre a votació dels treballadors. Des d'ahir a la nit i fins aquest migdia, aprofitant els diferents torns, els empleats han anat dipositant el seu vot dins una urna.

Rebutjada per majoria

Dels 807 treballadors que té la factoria, han votat 666. I d'aquests, una àmplia majoria, 394, s'han decantat per no acceptar la proposta de la direcció. Els 272 restants hi han votat a favor.

En conseqüència, la vaga a la fàbrica Nestlé de Girona es manté. El primer torn que se'n veurà afectat serà el d'aquest mateix dimecres a la nit. Els sindicats han convocat protestes davant la rotonda que hi ha a la factoria, i que dona accés a l'AP-7.