Contraproposta de Nestlé per aturar la vaga de treballadors de dijous

La direcció ofereix rebaixar dos dies la jornada anual fins al 2020

La vaga a la fàbrica Nestlé de Girona afecta uns 700 treballadors. Els sindicats l'han convocada en protesta per la situació de bloqueig en què es troba la negociació del conveni col·lectiu. La vaga a Nestlé, la primera en divuit anys, durarà 24 hores i el primer torn que se'n veurà afectat serà el d'aquest dimecres a la nit.

La direcció de la planta, però, ha fet avui una contraproposta a la comissió que negocia el nou conveni. L'empresa els ha convocat a una reunió i els ha ofert una rebaixa de dos dies en la jornada anual. Actualment, aquesta és de 1.776 hores. Ara, Nestlé proposa reduir-la vuit hores aquest 2019 i vuit hores més l'any vinent.

Més enllà d'això, la direcció no ha entrat a parlar de millores salarials. Precisament, un dels principals motius que han portat els sindicats a convocar la vaga, perquè consideren que l'increment salarial de l'1,5% fix que se'ls plantejava fins ara és insuficient i reclamaven un augment del 3%.

Sigui com sigui, però, la proposta de la direcció ha dividit els sindicats que formen part del comitè (CCOO, UGT, CGT, CSIF i TU). Mentre que uns s'hi han mostrat a favor, i creuen que és suficient per desconvocar la vaga, d'altres com la CGT i la UGT ja l'han rebutjada obertament. Entre d'altres, perquè asseguren que, precisament, l'aturada s'ha convocat per reclamar millores salarials dins el nou conveni.

A votació dels treballadors

La proposta se sotmetrà ara a votació de tota la plantilla, que serà qui decidirà si l'accepta o no. Les votacions –que es fan amb urna i no a mà alçada- ja han començat aquest vespre, amb els treballadors del torn de nit, i s'allargaran fins demà al migdia.

Serà aleshores quan, després del recompte, es coneixerà què ha decidit l'assemblea. Si rebutjar la proposta de la direcció i tirar endavant la vaga. O per contra, acceptar-la i ajornar l'aturada.