Els treballadors de Nestlé mantenen la vaga de 24h per aquest dijous

Protesten pel bloqueig en la negociació del conveni

Després de tres dies d’intenses negociacions aquesta setmana passada -dels quals un va ser una mediació- sense arribar a cap acord definitiu, continua la convocatòria de la vaga de 24 hores per al proper dijous a l’empresa Nestlé España a Girona segons ha explicat CCOO en un comunicat.

El motiu de la vaga, convocada pel Comitè d’empresa, és protestar pel bloqueig a la negociació del conveni d’empresa després de 9 mesos de negociació.

Des de CCOO d’Indústria valoren positivament els apropaments en diverses matèries negociades però demanen que l’empresa faci una nova proposta en què millori l’increment salarial de l’1,5% fix i entri a negociar una rebaixa de la jornada anual, que és actualment de 1.776 hores.

La mitjana dels increments pactats en els convenis en el sector industrial a la província de Girona durant el 2018 ha estat al voltant del 2,25%. L’anterior conveni, que CCOO no va signar, incrementava només un 0,3% fix per als tres anys de vigència, 2015-2017, per la qual cosa cal ara una millora substancial de l’increment fix per aquest nou conveni que compensi la pèrdua de poder adquisitiu d’aquests últims anys.