Primera nevada de l'any al Ripollès sense incidències

El transport escolar funciona amb normalitat i les màquines llevaneu retiren els gruixos acumulats

El Ripollès ha viscut avui la primera nevada del 2019 sense incidències. Les precipitacions han començat a partir de les nou del matí i durant les següents hores s'han estès a tota la comarca. Als punts més alts s'han acumulat alguns centímetres, com ara a Tossa, Setcases, Pardines, Molló o fins i tot a Camprodon. Les màquines llevaneu s'han activat i han mantingut les carreteres transitables durant tot el matí i migdia.

A altres punts la nevada ha estat més anecdòtica i només ha enfarinat els paisatges. És el cas de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses o Sant Pau de Segúries, on les brigades municipals s'han centrat sobretot a tirar sal als carrers per evitar caigudes.

Normalitat al transport escolar i Vallter tancat

A les nou del matí les rutes del transport escolar al Ripollès s'han fet sense incidències, segons ha informat el Consell Comarcal del Ripollès. La previsió és que les precipitacions de neu vagin a la baixa a partir de la tarda i des de l'ens preveuen poder recollir primer els alumnes de secundària i després els de primària sense problemes.

On sí que ha quedat alterada l'activitat és a l'estació d'esquí de Vallter 2000 que havia obert les portes a primera hora però després ha hagut de tancar per les fortes precipitacions. "Ens han fet baixar perquè estava nevant molt fort i feia vent", ha explicat l'Aina, que és monitora d'esquí a l'estació i ha aprofitat després per anar a fer unes fotos a l'emblemàtic pont de Camprodon.

Una altra veïna d'aquesta localitat, la Maria, explica que el matí encara han pogut anar a gimnàs. A la sortida, però, ja han vist que la neu estava caient amb més força i ja han tingut clar què farien el que quedava de dia. "Ara cap a casa, calefacció amunt i fer al dinar i a la tarda, algun joc a casa i mirar la tele; amb un dia així no es pot anar gaire enlloc", ha afegit.