Els psicòlegs diuen que el guàrdia civil acusat de proxenetisme té trets de 'psicòpata'

També asseguren que 'sabia el que es feia' en tot moment

El judici s'ha reprès aquest dijous a l'Audiència de Girona després que se suspengués a finals del mes passat. En la vista d'aquest dijous, els psicòlegs han conclòs que el guàrdia civil, Víctor Ameijeira, acusat de liderar una xarxa de proxenetes que captava noies ucraïneses i les feia prostitució a clubs d'arreu de Catalunya, té trets de 'psicòpata' i 'antisocial' cosa que significa que 'no té escrúpols'. Tot i això, els psicòlegs han apuntat que aquest fet no impedeix que tingui la seva capacitat 'totalment clara' ja que 'sap el que està bé i el que està malament'.


Les acusacions mantenen les penes inicials

En els informes finals tan acusació pública com particular consideren que ha quedat provat que les noies van venir a Catalunya enganyades i que un cop aquí la xarxa de proxenetes les va obligar a exercir la prostitució a locals de la Jonquera (Alt Empordà), Llambilles (Gironès), el Vendrell, Reus o Tordera (Maresme), entre d'altres. A més sostenen, que per doblegar la seva voluntat, els tres acusats amenaçaven les joves de manera continuada a fer-los mal a elles i a les seves famílies i, en alguna ocasió, fins i tot van arribar a agredir-les.

Per això, el fiscal manté 24 anys de presó i una multa de 22.000 euros pels tres acusats, el guàrdia civil, Víctor Ameijeira; la seva dona, Natalya Rusanova i el porter d'un prostíbul, Nicanor Báez. L'acusació particular, per la seva banda, manté també la pena inicial tot i que la rebaixa a 12 anys pel fet que ara només representa una de les víctimes i no dos com en un principi. A més, l'acusació particular afegeix 12 anys d'inhabilitació per l'agent de la Guàrdia Civil.

'Els fets no existeixen'

D'altra banda, la defensa també ha seguit demanant l'absolució perquè considera que no hi ha proves que inculpi els seus clients perquè 'els fets no existeixen'. A més, la defensa creu que el jutge instructor no era el competent i ha qualificat la instrucció de 'nefastilla' i la investigació de la Guàrdia Civil de 'desastrosa'.

En el seu darrer torn de paraula els tres processats han mantingut que són innocents i el judici ha quedat vist per sentència. Ameijeira ha declarat que 'ningú sap el que hem arribat a patir', mentre que Báez ha dit que 'encara no sé ni perquè estic aquí, jo sóc un pare de família'. Rusanova, per la seva part, ha reiterat que és innocent.