Un espanyolista bloqueja amb el cotxe un sortidor de Petrolis Independents a Torroella

Assenyalen la bretolada a un unionista que ha participat en altres accions a Verges

Segon incident en menys de quinze dies contra d’una de les benzineres que integra el grup Petrolis Independents, que defensa que Catalunya esdevingui un estat propi. Si la primera acció va consistir en emprendre a cops de roc contra cartells lluminosos i deixar-hi pintades, en aquesta van procedir a bloquejar amb un cotxe un dels dos sortidors de l’estació deixant-lo inaccessible pels conductors. El van estacionar de tal manera que a més dificultaven l’accés al primer dels sortidors. Els fets van tenir lloc dissabte passat a l’entorn de les sis de la tarda a Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

Diversos usuaris del servei van fotografiar el cotxe, un model antic de Volkswagen Golf que al darrera lluïa un adhesiu d’una bandera espanyola amb un toro enmig. Veïns del municipi diuen que el cotxe pertany a una persona coneguda per participar en aldarulls de caire espanyolista en diversos pobles de la zona, entre ells Verges. El tuitaire que que va fotografiar la bretolada i la va denunciar públicament a la xarxa social explica que el cotxe estava estacionat de manera clarament intencionada i que no hi havia ningú a dins.

Joan Canadell i Jordi Roset, copropietaris de Petrolis Independents, afirmen que “aquestes accions encara ens animen més a obrir noves estacions de servei arreu del país” i anuncien que en pocs dies engegaran públicament una campanya perquè les persones que estiguin interessades en obrir una franquícia de la companyia petroliera catalana ho puguin fer, si compleixen un seguit de requisits.

Tanmateix, insisteixen que “les accions violentes i les bretolades espanyolistes sempre queden impunes, mentre que les persones que pacíficament defensem la nostra postura podem acabar a la garjola només per ser independentistes”. Canadell i Roset demanen una actuació contundent de les forces policials catalanes, nacionals i locals, contra les accions dels ultres “lesives amb les persones o que causen danys materials”.

Des de Petrolis Independents han volgut agrair a les persones que han denunciat el que va passar a Torroella o bé els han fet arribar el seu suport.