SOS Lloret denuncia la construcció d'un xalet i la celebració de focs artificials a Can Juncadella

També ha denunciat a la directora general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient, Núria Buenaventura

  • Imatge virtual de Can Juncadella amb el xalet una vegada construït © SOS Lloret
    Imatge virtual de Can Juncadella amb el xalet una vegada construït © SOS Lloret
  • Un exemple del castell de focs que es va celebrar a Can Juncadella el passat agost © SOS Lloret
    Un exemple del castell de focs que es va celebrar a Can Juncadella el passat agost © SOS Lloret

El passat 21 de juliol, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona va acordar aprovar  la reforma i adequació de la casa dels masovers i del galliner (uns 1.100 metres quadrats aproximadament) per transformar-los en un habitatge de luxe per a familiars i convidats amb marcat caràcter de segona residència, en contra del que disposa la Llei per al sòl no urbanitzable, en contra del Pla Urbanístic del Sistema Costaner i en contra del que disposen les normatives del PEIN i de la Xarxa Natura 2000, segons apunta SOS Lloret en un comunicat.

Amb tot, els ecologistes expliquen que aquest incompliment de les normatives ambientals i urbanístiques vigents, queda patent a tres informes desfavorables del Departament de Medi Ambient en relació a aquest projecte. Al seu entendre el Departament deixa clar que els usos als que es vol destinar la nova construcció no són compatibles amb els que disposa la llei per al sòl no urbanitzable, ja que es tracta d’una mansió de luxe amb marcat caràcter de segona residència. A més, assenyalen que les obres no s’ajusten al que disposa el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner i la Xarxa Natura 2000, ja que no permet l’enderroc i substitució per una construcció diferent a la que hi havia i, menys, si aquesta es destina a segona residència de luxe.

SOS Lloret ha denunciat aquest acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona per anar en contra de la legislació ambiental i urbanística que li és aplicable a la finca de Can Juncadella i en contra dels propis informes desfavorables del Departament de Medi Ambient. L’associació també ha denunciat el senyor Camil Cofan Amiel, com a màxim responsable d’aquest Servei Territorial d’Urbanisme i persona que va signar aquest acord.

Pel que fa  a la segona denúncia, SOS Lloret ha fet incís sobre l’autorització i posterior celebració, la nit del 19 d’agost, d’un castell de focs d’artifici a la mateixa finca de Can Juncadella i en contra del que disposa el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals.

Segons aquest decret, es prohibeix el llançament de coets o focs d’artifici durant el període comprés entre el 15 de març i el 25 d’octubre, amb l’agreujant que el terme municipal de Lloret està considerat com a zona d’alt risc d’incendi durant el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

SOS Lloret explica que només estava permès portar a terme un espectacle pirotècnic de nivell 1, consistent en un espectacle de llum que s’aixecarien com a màxim 8-10 metres d’alçada. Però tal i com demostren unes fotografies realitzades per l'entitat ecologista d’aquells focs d’artifici, els propietat de la finca de Can Juncadella van celebrar un castell de focs amb petards i coets que assolien grans alçades i que no constaven en el llistat que s’havia tramès a la Direcció General de Medi Ambient.

A més de denunciar l’autorització que es va concedir per a la celebració d’aquest castell de focs d’artifici, SOS Lloret també ha assenyalat a la directora general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Núria Buenaventura Puig, per concedir, al seu entendre, un permís d’aquestes característiques en contra del que disposa el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals.

De la mateixa manera, SOS Lloret també ha denunciat a Flinder Data SL, societat propietària de la finca de Can Juncadella, per celebrar un castell de focs on es va fer servir material pirotècnic que no estava autoritzat per la Direcció General del Medi Natural, 'creant una situació d’autèntica imprudència i perillositat, en època de màxim risc d’incendi, posant en perill tota la massa forestal de la zona, així com la vida humana de les persones que viuen a les urbanitzacions del voltant de la finca', comenta l'entitat.