Dos detinguts per tirar al terra i intentar robar la bossa a una àvia de 82 anys a Palamós

A una de les arrestades és autora de quatre robatoris amb força en domicilis del poble

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Palamós (Baix Empordà) un home de 35 anys i una dona de 28 acusats d'intentar robar la bossa de mà a una àvia de 82 anys, a qui van tirar al terra de manera violenta. Els fets van tenir lloc el passat 5 de gener a plena llum del dia al Carrer Major de la localitat baix-empordanesa. Segons els testimonis, la víctima caminava sola quan de cop i volta, els dos sospitosos se li van abraonar per l'esquena i la van fer caure a terra. Després, els lladres van intentar estirar-li la bossa i van arrastrar l'anciana uns metres, però al final no van poder emportar-se el botí. Malgrat la violència amb la que van actuar, la víctima no va patir lesions.
 
Els dos agressors van poder marxar a peu del lloc dels fets, però diversos testimonis van alertar i donar indicacions a la Policia Local del municipi que ho va posar en mans del cos de Mossos d'Esquadra. Va ser la unitat d'investigació qui a partir d'aquell moment es va posar a treballar fins que van acabar detenint els dos sospitosos el 16 de gener.

Va ser aleshores quan els agents van comprovar que la dona era també la responsable de quatre robatoris – dos d'ells en grau de temptativa – en diversos domicilis de Palamós. En concret, es tracta d'habitatges situats als carrers Astruc Ravaia, Miquel de Litra, Roqueta i Cala Margarida.

Tots ells presentaven forçament de les portes, els panys o les finestres. De l'interior, la presumpte lladre en va sostreure diners en efectiu, joies, ordinadors i tauletes gràfiques, entre altres objectes.
 
Els dos arrestats van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge de guàrdia de La Bisbal d'Empordà.